Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ovome nema kraja. Mediji su sad otkrili da i Žinićev zamjenik skriva stan u Zagrebu, prešutio ga je u imovinskoj

Roman Rosavec

 

Izgleda da sisačko-moslavački župan Ivo Žinić nije jedini koji je pokušao sakriti činjenicu da ima stan u Zagrebu. Kako piše portal 24 sata, to je jednako neuspješno pokušao i njegov zamjenik Roman Rosavec.Kako piše portal, Žinićev najbliži suradnik vlasnik je stana u Maksimirskoj, koji, zgodno, ne spominje u imovinskoj kartici. Prema zemljišnim knjigama stan ima 52 kvadrata, a kupoprodajni ugovor sklopljen je u listopadu 2018. godine. U teretovnici je, piše 24, upisan kredit od 60 tisuća eura.

Što piše u imovinskoj
Dakle, Rosavec u svojoj zadnjoj imovinskoj kartici iz 2020. od nekretnina spominje samo vikendicu koja se nalazi u naselju Voloder, u općini Popovača. Ne navodi ni ovaj kredit od 60 tisuća eura. Kao prihode, spominje samo svoju plaću od 13.747 kuna i plaću supruge – 6500 kuna.

To je, dakle, također nezgodno ako je točno ono što novinari 24 sata doznaju od susjeda, a to je da ovaj HDZ-ovac taj stan, koji je navodno posve uredio, iznajmljuje trojici mlađih muškaraca. Naime, u imovinskoj ne navodi ni prihode od najma stana.Gdje je nestalo prezime?
Portal navodi još jedan, dosta smiješan detalj. Možda se sjećate, jedan od zabavnijih momenata iz nekretninske trakavice župana Žinića, bio je onaj kada je pokušao sakriti da je vlasnik stana u Zagrebu tako što je dao zalijepiti drugo prezime na interfonu, preko svog. Ni prezime gospodina Rosavca se ne nalazi na interfonu, ali ako uđete u zgradu vidjet ćete, pišu 24, poštanski sandučić s njegovim prezimenom, ali i popis suvlasnika među kojima je i sisačko-moslavački dožupan.

“… očito je kupio stan da uloži novac i da ga iznajmi. Čak je na portafonu etiketu s prezimenom utisnuo i maknuo. Sad je rupa tamo. Ali mi svejedno znamo da je on vlasnik i da iznajmljuje”, rekao je za 24 sata bivši predstavnik stanara. (telegram.hr)

Posljednje objavljeno

Papa: Žene hrabrije od muškaraca

OgPortal

Održana treća ovogodišnja akcija darivanja krvi

OgPortal

Novi detalji velike zapljene droge: Po 73 kile kokaina došao zagrebački poduzetnik Oliver Čokara je pao s dvojicom radnika Luke Ploče koji su bili “fizikalci” u Opuzenu

OgPortal

Vedrana Rudan – Guzicama do slobode

Vedrana Rudan

Autori TV hita Novine počinju snimanje visokobudžetne serije prema romanima Drage Hedla

OgPortal

Prijedlog za čitanje iz Ivanine kuće bajke

OgPortal