Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Vrhovni sud o zabavi kod Keruma: Neprimjereno ponašanja sudaca izvan sudnice

kerum

Vrhovni sud oglasio se o zabavi u konobi bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma na kojem je bilo čak pet splitskih sudaca sa Županijskog, Općinskog i Upravnog suda. U priopćenju naslovljenom ‘Neprimjereno ponašanje sudaca izvan sudnice’ Vrhovni sud poručuje.
Nakon što su je Index objavio imena pet splitskih sudaca, među kojima predsjednici dvaju sudova, koji su nedavno besplatno jeli i pili kod Željka Keruma u njegovoj konobi ‘Pršut’ u Kaštelima, reagirao je i Vrhovni sud.

‘U povodu ‘druženja’ nekolicine sudaca u Splitu u konobi poduzetnika i kandidata za gradonačelnika Splita, navodimo sljedeće:

Suci moraju uvijek voditi računa o svom ponašanju u i izvan sudnice. Standardi primjerenosti i obveze sudaca u tom su smislu propisani Kodeksom sudačne etike i viši su nego kod osoba koje ne obnašaju sudačku dužnost.Pozivamo suce da skrupulozno i s posebnom pozornošću vode računa o svakoj situaciji u kojoj bi njihovo ponašanje moglo izgledati neprimjereno te da se vode načelima određenim u Kodesku sudačke etike’, navodi Vrhovni sud u priopćenju.

Zainteresirala se i policija
Za druženje Keruma sa sucima u konobi zaintesirala se i splitska policija.

‘Policija će obaviti potrebne provjere, te će u postupak uključiti i tijela koja obavljaju nadzor rada ugostiteljskih objekata i nadzor Odluka Stožera civilne zaštite na način da ćemo ih izvijestiti o utvrđenim činjenicama i pružiti potporu u poslovima iz njihove nadležnosti’, rekli su Indexu iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.(Tportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

“Plenkoviću priča o ‘Tri majmuna’ uvertira za izbore – napravio žrtvu od HDZ-a”

OgPortal

DSS predstavio kandidata za karlovačkog dožupana Dušana Predovića: Fokus na povlačenju EU novca jer tako poboljšavamo i život i odnose među ljudima

OgPortal

Ivo je već tri mjeseca pozitivan na koronu. Nije zarazan, ali ga pulmolog ne može pregledati

OgPortal

Ne bacajte otpad u prirodu!

OgPortal

Problemi s Facebook Messengerom i Instagramom: Tisuće korisnika žali se da ne primaju poruke

OgPortal

Europski parlament pozvao pet država EU da priznaju neovisnost Kosova; Srbija reagirala

OgPortal