Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Sin i snaha gradonačelnika Petrinje imaju građevinsku firmu. Otkriveno da rade poslove s gradom

darinko-dumbovic

Fakture iz gradskih tvrtki počele su curiti u vrijeme prirodne katastrofe kada Titan Commerce obavlja brojne poslove
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo predmet tijekom kojeg će proučiti je li petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović u sukobu interesa zbog toga što tvrtka njegovog sina i snahe posluje s gradskim tvrtkama, piše Dnevnik.hr Riječ je o tvrtki Titan Commerce čija je vlasnica Dumbovićeva snaha, dok direktorsko mjesto drži gradonačelnikov sin.Pokrenuli su je dvije godine nakon što je Dumbović pobijedio na izborima, a godinama posluju s gradskim tvrtkama pa i nakon potresa u prosincu prošle godine. Drugi poduzetnici tvrde da pored njih ne mogu dobiti posao. U međuvremenu, Titan Commerce je tijekom godina zaradio milijune. Za 2019., primjerice, prijavili su 8,2 milijuna kuna prihoda i nešto više od pola milijuna kuna dobiti. “Fakture iz gradskih tvrtki počele su curiti u vrijeme prirodne katastrofe kada Titan Commerce obavlja brojne poslove”, detaljizira Dnevnik.hr.

Dumbović tvrdi da je sve čisto
Problematično se čini i to što je u gradskoj tvrtki Privreda, s kojom Titan Commerce posluje, Dumbović član skupštine. Sam Dumbović tvrdi da je sve čisto, a upitan hoće li to potkrijepiti zatraže li nadležna tijela dokumentaciju, odgovara: “Sve što treba.” A trebat će za Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa jer su oni otvorili predmet vezan uz njega.

“Nakon što se prikupe sva relevantna saznanja, povjerenstvo će na javnoj sjednici donijeti odluku o tome hoće li ili neće pokrenuti postupak protiv gospodina Dumbovića”, izjavila je Martina Jurišić, glasnogovornica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.Gradonačelnik Dumbović ranije se obraćao Povjerenstvu vezano uz dodjelu bespovratnih sredstava Europske unije i prodaju gradskog zemljišta tvrtki Titan Commerce. U oba slučaja Povjerenstvo je dalo mišljenje da se mora izuzeti iz postupka odlučivanja. Radimir Čačić, šef Dumbovićeve strane, nije htio komentirati ovaj slučaj. (telegram.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

U Kini je na djelu rapidno srozavanje medijskih sloboda

OgPortal

Četiri nova slučaja u Karlovačkoj županiji

OgPortal

NOVA POTRESNA VIJEST: UMRO JE ZLATKO KRANJČAR, LEGENDA DINAMA I BIVŠI IZBORNIK HRVATSKE!

OgPortal

U posljednja 24 sata zabilježen je 91 novi slučaj zaraze, preminulo je 11 osoba

OgPortal

Tijekom vikenda utvrđena su 364 prekršaja

OgPortal

Čuveni njemački imunolog preklinje Merkel: ‘Kancelarko, cijepite se AstraZenecom, i to javno!‘

OgPortal