Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Željko Sabo izbačen iz SDP-a

Željko Sabo

Glavni odbor SDP-a održao je online sjednicu na kojoj je izglasano izbacivanje Željka Sabe iz stranke. Ogromna većina bila je za to; prijedlog je prošao sa 70 glasova za, 8 protiv i 4 suzdržana.Predsjedništvo SDP-a prije pet dana predložilo je isključenje iz stranke bivšeg gradonačelnika Vukovara i saborskog zastupnika zbog nanošenja štete ugledu stranke izjavom kojom hvali moral i ljudskost Andreja Plenkovića kada je branio HDZ-ovca Žarka Tušeka.

Sabo o premijeru
„Svaka čast Plenkoviću, pokazao je kako se ponaša čelnik političke stranke koji štiti svoje ljude, članove stranke, kolege. To je bila prava ljudskost. Zato rejting HDZ-a i jest 31 posto, a SDP-ov upola manji. Ja nisam imao zaštitu SDP-a, iako smo 2013. obnašali vlast u državi, a nemam je ni danas kada je stranka u oporbi. Čestitam Plenkoviću što je uzeo u zaštitu Tušeka, svima je pokazao što znače ljudskost i moral u politici.

Itekako znam što znači kad ti netko pruži podršku, kao što je to gospodin premijer Tušeku. Kad sam došao u zatvor, meni su ljudi često prilazili, oslovljavali me s gradonačelniče i pričali da su, na osnovi onoga što su saznali preko televizije, uvjereni da sam nevin i da razumiju da mi je HDZ smjestio, spakirao me u zatvor. Ali nisu, kako su mi govorili, razumjeli da mi SDP nije pomogao, spasio me zatvora. To im nikako nije bilo jasno“, jedna je od recentnih izjava koje je vodstvo SDP-a zamjerilo Željku Sabi.Potvrđeno je, javlja N1, i raspuštanje zagrebačke organizacije. “Izabran sam da vodim politiku. Nisam izabran da statiram”, kazao je Peđa Grbin krajem siječnja, kada se doznalo da planira raspustiti zagrebački ogranak. “Nažalost SDP Grada Zagreba je u ozbiljnim problemima, ne funkcionira i moja je dužnost poduzeti nešto kako bi na izborima u svibnju izbjegli potpunu katastrofu”, dodao je./telegram.hr/

Posljednje objavljeno

Von der Leyen: Od travnja u EU 100 milijuna doza cjepiva mjesečno

OgPortal

Vlada odbila prijedlog zakona za nasljeđivanje 50 posto mirovine preminulog partnera!

OgPortal

Švicarska na referendumu zabranila nošenje burki

OgPortal

Mirnija nedjelja

OgPortal

Predsjednik Milanović u Sisku i Petrinji

OgPortal

Markotić: U travnju stiže cjepivo koje se daje u jednoj dozi

OgPortal