Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Glas poduzetnika: ‘Stigle su nam dvije prekršajne prijave, vjerojatno zbog prosvjeda na Trgu’

prosvjed ugostitelja u zg ist

Iz Udruge Glas poduzetnika danas su objavili da im je poštar donio dvije prekršajne prijave. Kako u prostorima udruge nije bilo nikoga tko bi pošiljku mogao primiti, u UGP-u ne znaju o čemu se radi, objašnjavaju, i dodaju kako će detalje doznati tek kada prijave sutra preuzmu na pošti.No, kako piše u nastavku obavijesti koju je u grupi ostavio administrator i izvršni direktor udruge Dražen Oreščanin, pretpostavljaju kako se prijave odnose na prosvjed koji je 3. veljače UGP organizirao u središtu Zagreba. Kako su tada rekli, na Trg bana Jelačića su izašli zbog neadekvatnih mjera i diskriminatornih odluka prema poduzetnicima. S obzirom na to da se na prosvjedu okupio velik broj ljudi, svakako veći od 25 koliko je dopušteno protuepidemijskim mjerama, moguće je da je UGP prijavljen zbog toga.

Bilo je i drugih okupljanja
Ako su zaista prijavljeni zbog organizacije prosvjeda, poduzetnici imaju spremne argumente zbog čega su takve prijave besmislene. “S obzirom na brojne presedane zadnjih dana u kojima je bilo velikih okupljanja građana na kojima se nije utvrdilo kršenje mjera, svakako se kanimo žaliti na prijave i tražiti odbacivanje istih, budući da jednaka pravda treba vrijediti za sve građane ove države”, stoji u objavi.

Okupljanja na koja se referiraju iz UGP-a su pogreb dr. Miroslava Tuđmana, koji je pohodio velik broj ljudi iz političkog vrha države, kao i okupljanja studenata i mladih u domu na Savi i Jarunu ovoga vikenda. Kako je vodstvo nacionalnog stožera civilne zaštite konstatiralo da su sva ta okupljanja bila benigna i unutar granica mjera, iz UGP-a očito ne namjeravaju prihvatiti eventualno kažnjavanje zbog organiziranja prosvjeda. (telegram.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

“Plenkoviću priča o ‘Tri majmuna’ uvertira za izbore – napravio žrtvu od HDZ-a”

OgPortal

DSS predstavio kandidata za karlovačkog dožupana Dušana Predovića: Fokus na povlačenju EU novca jer tako poboljšavamo i život i odnose među ljudima

OgPortal

Ivo je već tri mjeseca pozitivan na koronu. Nije zarazan, ali ga pulmolog ne može pregledati

OgPortal

Ne bacajte otpad u prirodu!

OgPortal

Problemi s Facebook Messengerom i Instagramom: Tisuće korisnika žali se da ne primaju poruke

OgPortal

Europski parlament pozvao pet država EU da priznaju neovisnost Kosova; Srbija reagirala

OgPortal