Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

U pulskoj luci razbijen brod koji je taman trebao biti predan vlasnicima: ‘Oprostite, ne mogu ni pričati‘

Brod Pula

U pulskoj luci s travel lifta pao je nov novcati brod kojeg je izgradio pulski Tehnomont i taman je trebao biti otpremljen vlasniku. Kako piše Glas Istre, riječ je o ribarici koju je Tehnomont gradio za vlasnika iz Irske.

– Dogodilo se što se dogodilo. Srećom, nitko nije nastradao. Brod je bio položen na Avangardovom navozu, dakle odgovornost je njihova. No, svi smo jednako žalosni zbog nemilog događaja. Oprostite, ne mogu ni pričati – kazala je za Glas Istre prilično potresena direktorica Tehnomonta Gordana Deranja.

Prema neslužbenim informacijama, brod je pao tako što je jedna sajla pukla dok su ga dizali. Brod oko 17:30 sati još nije bio izvučen s obzirom da u blizini nema ispravne dizalice, a dizalica Divić nije u funkciji.

U Dublinu je 16. prosinca 2018. potpisan ugovor za gradnju dvije ribarice od 26 metara za irske naručitelje. Radi se o ribarskim brodovima dužine 26 i širine 7,6 metara ukupne snage motora 420 kW. Brodovi su opremljeni opremom za koćarenje te skladišnim prostorom za smrzavanje i skladištenje ribe, piše Glas Istre, a prenosi Jutarnji list.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Opet usporavanje cijepljenja, 70.000 doza nije nam uopće isporučeno, liječnici: ‘Frustrirani smo!‘

OgPortal

Oštećena lovačka čeka i hranilica za divljač u Jasenku

OgPortal

Vlasnik hotela u Imotskom zabranio ulaz SDP-ovcima Bauku i Staziću. Bauk: Idem po kokice i gledat ću kako me premijer brani

OgPortal

Hrvatski prvak slavio je 1:0 protiv Krasnodara i s ukupnih 4:2 prošao dalje

OgPortal

Osam požara na otvorenom

OgPortal

Stotine tisuća doza propada? Angela Merkel bez kočnica: ‘Ja se s tim ne mislim cijepiti‘

OgPortal