Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Bačić: Ne mogu vjerovati da bi rektor išao mimo reda i preko veze na cijepljenje

Branko Bačić

Predsjednik HDZ-ova Kluba zastupnika, Branko Bačić, uoči primitka druge doze cjepiva komentirao je situaciju sa zagrebačkim rektorom Damirom Borasom.

Upitan kako to da nema javnog cijepljenja, HDZ-ov Branko Bačić je rekao da se to mora pitati u Zavodu.“Ovo je utvrđeno prije nego što je nastao ovaj događaj sa zagrebačkim rektorom. To nema nikakve veze”, rekao je Bačić, koji je dodao da i dalje stoji iza toga da se treba cijepiti.

“Ne mogu vjerovati da bi rektor išao mimo reda i preko veze na cijepljenje. Ne znam kako je do toga došlo pa ne mogu ocjenjivati, ali načelno sam protiv da se preko veze pokušavamo izboriti za nešto što nam možda ne pripada”, rekao je Bačić.

Podsjetimo, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras 25. siječnja cijepio se protiv covida-19. Pročelnik Klinike za stomatologiju Željko Verzak kazao je jučer da se rektor sa suprugom našao na stomatološkim konzultacijama u trenutku kada se cijeli odjel cijepio. Nakon procjepljivanja zdravstvenih djelatnika ostale su tri prorijeđene doze koje bi se inače morale baciti.

Za N1 je Verzak komentirao aferu cijepljenja rektora Borasa. “Ja ne znam kako ste vi uopće došli do informacije da je cijepljen na Zavodu za stomatologiju. Klinika za stomatologiju ne vrši nikakva cijepljenja, mi smo imali taj dan termin i otišli na odjel na kojem se cijepe svi. Svi smo otišli na lokaciju Rebro i cijepili se na odjelu koji cijepi sve”, objasnio je Verzak, dodavši da se rektor cijepio na Rebru.

Na pitanje smatra li pogreškom što je rektoru i njegovoj supruzi uopće ponudio da se cijepe, Verzak je rekao: “Naravno da smatram da sam pogriješio. Uvijek je put u pakao popločan dobrim namjerama. Postupio sam tako kako sam postupio, da imam ponovno priliku, ne bih sigurno u ovu situaciju doveo nikoga, a najmanje sebe.” (N1)

Posljednje objavljeno

Papa: Žene hrabrije od muškaraca

OgPortal

Održana treća ovogodišnja akcija darivanja krvi

OgPortal

Novi detalji velike zapljene droge: Po 73 kile kokaina došao zagrebački poduzetnik Oliver Čokara je pao s dvojicom radnika Luke Ploče koji su bili “fizikalci” u Opuzenu

OgPortal

Vedrana Rudan – Guzicama do slobode

Vedrana Rudan

Autori TV hita Novine počinju snimanje visokobudžetne serije prema romanima Drage Hedla

OgPortal

Prijedlog za čitanje iz Ivanine kuće bajke

OgPortal