Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ovako Beroš komentira gužvu na misi na kojoj je bila i Markotić: ‘Nisam čitao portale ni vidio fotografije’

beroš 432 ist

Danas se u 12 sati održava se sjednica Vlade na kojoj će, kako je jučer najavio premijer Andrej Plenković, biti objavljeno popuštanje mjera protiv koronavirusa. Očekuje se, prema njegovoj najavi, kako će popuštanje ići u smjeru dozvole kafićima da prodaju kavu za van, kao i prema otvaranju teretana. Prije same sjednice Vlade, izjavu je medijima dao i ministar Vili Beroš.Na samom početku osvrnuo se na sastanak s predstavnicima dviju najvećih umirovljeničkih udruga i najvećih umirovljeničkih stranaka koje su danas od Stožera zatražile da do daljnjega ograniči cijepljenje cjepivom AstraZeneca protiv COVID-a 19 na populaciju do najviše 65 godina. Tražili su i Covid dodatak za umirovljenike, kao i da im se mirovina isplaćuje poštom.

Tražili da komentira Markotić na jučerašnjoj misi
Ministar je uvodno rekao kako će premijer na Vladi objaviti detalje o popuštanju mjera te je dodao kako se jučer na epidemiološkom savjetu razgovaralo o svemu vezanom za mjere i situaciju. Kada je riječ o poštivanju mjera, novinari su ga pitali o gužvi na jučerašnjoj misi, na kojoj je bila i šefica Zarazne Alemka Markotić, ali i o sprovodu Miroslava Tuđmana.

“Nisam točno upoznat s jučerašnjim okolnostima, ne znam kakva je bila situacija. U ovom trenutku nisam, s obzirom na obaveze, čitao portale. Mjere su kristalno jasne i trebale bi važiti za sve. Nema mjesta neujednačenom ponašanju nema. Moraju važiti za sve”, rekao je.“Svi smo isti, svi jednako trebamo poštivati mjere. Sve ostalo je po meni neprihvatljivo”, rekao je te dodao kako ne zna je li zatražena neka posebna dozvola za tu misu, odnosno okupljanje građana veće od 25 osoba.

Kaže kako će ispitati je li se Boras cijepio preko reda
Novinari su ga tražili i da komentira cijepljenja preko reda. Na to je rekao kako oštro osuđuje svaki oblik cijepljenja preko reda. “Ne bih uvodio stroge kontrole, ali ne bih imao ništa protiv da se šalju kontrole ako se otkrije cijepljenje preko reda”, dodaje.Na pitanje hoće li ispitati je li rektor, Damir Boras dobio cjepivo preko reda, rekao je: “Naravno da da.” Kaže kako je zatražio očitovanja i kako ne bi trebalo trajati duže od dana ili dva da očitovanje stigne. Kaže i kako je možda stiglo, ali ga nije vidio jer je na sastancima od jutra.

“Ako se to zbilo, nije korektno ni fer, prema nama ostalima. Ja se osobno nisam cijepio, kao ni premijer, a bi prepustio svoje cjepivo nekome drugome kome je potrebnije”, dodao je. /telegram.hr/

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Opet usporavanje cijepljenja, 70.000 doza nije nam uopće isporučeno, liječnici: ‘Frustrirani smo!‘

OgPortal

Oštećena lovačka čeka i hranilica za divljač u Jasenku

OgPortal

Vlasnik hotela u Imotskom zabranio ulaz SDP-ovcima Bauku i Staziću. Bauk: Idem po kokice i gledat ću kako me premijer brani

OgPortal

Hrvatski prvak slavio je 1:0 protiv Krasnodara i s ukupnih 4:2 prošao dalje

OgPortal

Osam požara na otvorenom

OgPortal

Stotine tisuća doza propada? Angela Merkel bez kočnica: ‘Ja se s tim ne mislim cijepiti‘

OgPortal