Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Na susjednom slovenskom graničnom prijelazu Metlika “pala” skupina ilegalnih migranata, pronađeni u kamionu hrvatskih registracijskih oznaka

Granica migranti

Slovenska granična policija je u Metliki tijekom redovne kontrole vozila u kamionu pronašla ilegalne migrante, prenose slovenski mediji.

Naime, kako pojašnjavaju iz Policijske postaje granične policije Metlika, policijski službenici su u četvrtak, 11. veljače, izvršili redovnu graničnu kontrolu na ulazu u zemlju i tijekom pregleda kamiona hrvatskih registracijskih oznaka zatekli su u teretnom prostoru četvoricu afganistanskih državljana koji su pokušavali izbjeći graničnu kontrolu i ilegalno ući u Sloveniju. Nakon završetka postupka migranti su predani hrvatskim sigurnosnim tijelima.Iako je nepoznat podatak koliko je do sada ilegalnih migranata uspjelo na ovakav način priječi hrvatsko slovensku granicu, statistički podaci ukazuju da ilegalne migracije i dalje se odvijao, no u tek neznatno slabijem intenzitetu u odnosu na godinu ranije. U prošloj godini na području policijske uprave Karlovačke evidentirano je 2 373 osoba u nezakonitom prijelazu državne granice, od toga najveći broj osoba zabilježen na granici s BIH, 1257. S druge strane, policijski službenici Policijske postaje Novo Mesto na vanjskoj šengenskoj granici odnosno hrvatsko slovenskoj granici, u prošloj godini evidentirali su 3 885 slučaja ilegalnih prelazaka.

U protekloj godini, i hrvatski i slovenski policijski službenici na zajedničkoj granici imali su nešto manje posla po pitanju nadzora granice od nezakonitih migracija, dok su karlovački policijski službenici na vanjskoj granici EU u prošloj godini zabilježili gotovo dvostruko više slučajeva ilegalnih prelazaka u odnosu na godinu ranije.(KAportal)

Posljednje objavljeno

Papa: Žene hrabrije od muškaraca

OgPortal

Održana treća ovogodišnja akcija darivanja krvi

OgPortal

Novi detalji velike zapljene droge: Po 73 kile kokaina došao zagrebački poduzetnik Oliver Čokara je pao s dvojicom radnika Luke Ploče koji su bili “fizikalci” u Opuzenu

OgPortal

Vedrana Rudan – Guzicama do slobode

Vedrana Rudan

Autori TV hita Novine počinju snimanje visokobudžetne serije prema romanima Drage Hedla

OgPortal

Prijedlog za čitanje iz Ivanine kuće bajke

OgPortal