Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Potpuno ludilo na presici: Markotić optužuje novinare da su ju zvali i tražili da se cijepe preko veze

alemka markotić ist

Šefica Zarazne Alemka Markotić maloprije je na presici Nacionalnog stožera ozbiljno optužila novinare da su ju zvali i tražili da se cijepe preko veze.Bila je to njena reakcija na pitanja novinara koji su pokušali doznati zašto se njezina majka cijepila u Zaraznoj, gdje je Markotić šefica. Novinari su ju pitali i hoće li zbog svega dati otkaz.

“Kriteriji su poznati kako se cijepe stariji bolesni ljudi, ali nema kriterija po kojem piše gdje se smije cijepiti moja majka. Nije korektno da ju razvlačite, ali to je vaše pravo. Ja bih vas pitala koliko puta ste iz redakcije zvali mene i moje kolege za svoje roditelje”, rekla je.

Ne želi reći tko je tražio uslugu
Novinari su je pitali tko je to i iz koje redakcije zvao za svoje roditelje ili tražio nekakvu uslugu. “Barem jedno od vas koji tu sjedi se cijepilo cjepivom preko reda. Moje je pravo da ne iznosim imena, rekla je Markotić. “Samo vas molim kad pokušavate raditi javni linč, onda morate znati kako to izgleda”, rekla je.

Potom su se novinari počeli dizati i govoriti poimence kako se nisu cijepili niti tražili uslugu od Markotić. “Rekli ste da se novinar cijepio preko veze i da je jedna osoba ovdje prisutna”, konstatirala je novinarka i upitala o kome se radi. “Moje je pravo da ne iznosim ime te osobe, to je moje pravo”, ponovila je Markotić.Božinović se ubacio smiriti situaciju
Potom je šef Stožera Davor Božinović prekinuo raspravu te počeo ponavljati tko je prioritetan po cijepljenju. Istaknuo je kako se po tome zna u koju skupinu spada i majka prof. Markotić.

“Poznato je da je prof. Markotić ravnateljica Klinike i ja znam da živi sa svojom majkom od 85 godina. I možda nije u prvoj kategoriji, ali već je krenula druga kategorija, je li tako kolega Kaiću. Možda bi bilo dobro ,u dobronamjernom slijedu, shvatiti da je s obzirom na posao kojim se bavi njena kćer, ona ugroženija od drugih njenih godina”, kazao je Božinović.(Telegram.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Oštećena lovačka čeka i hranilica za divljač u Jasenku

OgPortal

Vlasnik hotela u Imotskom zabranio ulaz SDP-ovcima Bauku i Staziću. Bauk: Idem po kokice i gledat ću kako me premijer brani

OgPortal

Hrvatski prvak slavio je 1:0 protiv Krasnodara i s ukupnih 4:2 prošao dalje

OgPortal

Osam požara na otvorenom

OgPortal

Stotine tisuća doza propada? Angela Merkel bez kočnica: ‘Ja se s tim ne mislim cijepiti‘

OgPortal

Šok za poduzetnike: Čak 90 posto novca iz Nacionalnog plana za oporavak ići će – javnom sektoru!

OgPortal