Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Preko reda se cijepio i Zoran Gobac: ‘Ja sam visoko rizična osoba. Cijepio sam se od viška cjepiva‘

Gobac Zoran

Lista onih koji su primili cjepivo protiv covida-19 preko reda iz dana u dan raste pa je tako Jutarnji list danas ekskluzivno doznao da se cijepio i glavni čovjek hrvatskog rukometa, 64-godišnji Zoran Gobac.

Dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza u listopadu je već prebolio covid-19, no unatoč tome prije mjesec dana se cijepio u jednoj zagrebačkoj bolnici.

Nakon što se otkrilo da su cjepivo preko reda primili zagrebački rektor Damir Boras i njegova supruga, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović, te navodno metkovski političar i poduzetnik Stipo Gabrić Jambo, koji nije demantirao našu informaciju, sada za Jutarnji list i Gobac potvrđuje da se cijepio i ne vidi u tome ništa sporno.

– Uopće mi to nije tema za razgovor, ja sam visoko rizična osoba, tako da smo se mi cijepili kada se nitko nije htio cijepiti prije mjesec dana i to isključivo od viška cjepiva – potvrđuje Gobac u razgovoru za Jutarnji.

Ne želi reći u kojoj se zdravstvenoj ustanovi cijepio, a prema našim informacijama navodno je riječ o jednoj od zagrebačkih bolnica – ili Kliničkoj bolnici Sveti Duh ili KBC Sestre milosrdnice. Gobac ponavlja da se cijepio isključivo s viškom cjepiva koje je ostalo iz otvorene bočice. Na naše pitanje zašto govori u množini i je li se još netko iz Hrvatskog rukometnog saveza ili rukometne reprezentacije cijepio kaže da to nije bitno.

– To je nebitno. Ne vidim nikakav problem u tome. Mi plaćamo zdravstveno osiguranje isto kao i svi saborski zastupnici i cijepili smo se od viška cjepiva. U listopadu sam prebolio teški oblik korone i posljedice su velike. Kronični sam bolesnik, imam dijabetes i visoki tlak – tvrdi Gobac.

Kaže i kako su od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo tražili da se procijepe rukometne ekipe koje igraju na europskim takmičenjima. Po njemu, oni su trebali imati prioritet jer su se naplaćali testovi.

– Imamo velikih problema s koronom, u samoizolaciji smo bili već pet puta, puno je bilo zaraženih igrača – kaže Gobac.(jutarnji.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Čistoća će sanirati divlji deponij u Logorištu, zadnji put su s iste lokacije odvezli 17 tona otpada! Otvoreno pitanje – tko su zagađivači i zašto mi plaćamo njihovu neodgovornost?

OgPortal

U Ogulinu jedna novooboljela osoba

OgPortal

Škare-Ožbolt negira da je plagijatorica, Troskot se zahvaljuje na reklami: ‘Simpatična je, ali…‘

OgPortal

Prosvjednici opet na ulicama u Mjanmaru

OgPortal

Potres u Dalmaciji: ‘Snažno je zatreslo, srećom nije dugo…’

OgPortal

Grčka pita od špinata (Spanakopita)

OG Portal