Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Zadar dao klubu 2,5 milijuna kn pozajmice, oni kupili Mercedes od 300.000 kuna! ‘Treba nam’

hnk zadar mercedes ist

Na parkingu ispred klupskih prostorija NK Zadar nalazi se bijeli Mercedes vrijedan 300.000 kuna kupljen za voditelja Škole nogometa Gojuna jer kako kaže jedan od članova Skupštine, to se u svijetu sporta odavno radi
Gradonačelnik Zadra Branko Dukić i ostali članovi Gradskog vijeća krajem prošle godine dodijelili su Hrvatskom nogometnom klubu Zadar pozajmicu od 2,5 milijuna kuna, prenosi Zadarski.hr.
Dukić je obrazložio da su klubu sredstva dodijeljena kao ‘osiguranje financijskih sredstva za funkcioniranje HNK Zadar u 2020. i 2021. godini’. A dobar dio novca utrošili su na kupovinu Mercedesa vrijednog 300.000 kuna.

Grad Zadar zajedno s HNK Zadrom ima zakazane pregovore s potencijalnim strateškim partnerima koji su zainteresirani za dugoročnu suradnju s klubom što je navedeno kao razlog financiranja kroz pozajmicu.

  • Nakon što bude poznat ishod pregovora, potraživanje Grada Zadra po osnovi pozajmice se jednostavno može prenamijeniti u dionice budućeg sportskog dioničkog društva, sponzorski ugovor ili zatvoriti povratom u proračun Grada Zadra – pisalo je u prijedlogu gradonačelnika Branka Dukića.

Na Skupštini HNK Zadar početkom veljače usvojeni su financijski i programski izvještaji za prošlu, te plan za ovu godinu koji uključuje plasman u viši rang natjecanja i dodatno poboljšanje rada klupske Škole nogometa.

  • Skupština kluba prema Statutu ne odobrava, ali je upoznata s kupnjom automobila koji je kupljen za potrebe voditelja škole nogometa prema sporazumu koji je sklopljen između njega i Kluba. Nabavka automobila je financirana putem leasinga, te je potpomognuta i sa sponzorima – zaključio je Damir Knežević.
    Članu Skupštine logičan je sponzorski i marketinški interes autokuće zato što se to, kaže, u svijetu sporta odavno radi.
  • U klubu je u proteklih godinu dana povučen niz jako kvalitetnih kadrovskih poteza i mislim da javnost to vidi, puno toga je promijenjeno na bolje, podignuta je razina rada. U sklopu kadrovskog jačanja, kao voditelj Škole nogometa angažiran je dokazani stručnjak Krešimir Gojun. Gledajte, na nabavku automobila treba gledati u tom kontekstu, jer za kvalitetno rješenje treba povući i kvalitetan potez – zaključio je.

Gojun je na Stanove stigao početkom prosinca, a prije toga vodio je nogometnu školu Hajduka. Neki su podržavali planski i sustavan rad, drugi tvrdili da je sa svojom ekipom nesposobnošću i neznanjem unazadio Hajdukovu akademiju za deset godina. Predsjednik Marin Brbić smijenio ga je nakon sukoba sa sportskim direktorom Sašom Bjelanovićem u ljeto 2019. (24sata.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Grad Ogulin uvodi sustav lokalne riznice

OgPortal

Dobio je stan od 122 kvadrata za 157.000 kuna, a dvije godine nije ni plaćao ratu od 522 kune

OgPortal

U Hrvatskoj 356 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminulo 15 osoba

OgPortal

Samozatajna učiteljica zapanjila Italiju: ‘Pojma nismo imali da ima toliko novca, sve nam je ostavila!‘

OgPortal

Zagreb će do izbora u svibnju voditi Bandićeva zamjenica Jelena Pavičić Vukičević

OgPortal

U Ogulinu nema novih slučajeva zaraze

OgPortal