Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Serija potresa tijekom noći u središnjoj Hrvatskoj, najjači magnitude 3,7

potres sisak petrinja hrv ist

Tijekom noći u središnjoj je Hrvatskoj zabilježena serija potresa, od kojih je najjači bio onaj u 4:55 koji je prodrmao Petrinju i okolicu, ali se osjetio i u Zagrebu.

Prema podacima Seizmološke službe, zabilježena su dva umjerena potresa s epicentrom kod Petrinje. Prvi jači potres magnitude 3.7 prema Richteru i intenziteta u epicentru V stupnja EMS ljestvice dogodio se u 4 sata i 55 minuta. Drugi slabiji potres magnitude 3.3 prema Richteru i intenziteta u epicentru IV stupnja EMS ljestvice dogodio se u 5 sati i 19 minuta.

EMSC je ranije javio da je magnituda tog najjačeg potresa je iznosila 3,4 stupnja po Richteru s epicentrom u blizini mjesta Strašnik.Korisnici su na EMSC-ovoj aplikaciji ostavili veliki broj komentara koji svjedoče kako je izgledao ovaj potres: “snažna trešnja od nekoliko sekundi, ljuljanje i buka iz dubine”.

Desetak minuta nakon potresa u Petrinji, EMSC je izvijestio i o umjerenom potresu magnitude 2,7 stupnjeva po Richteru kod Karlovca, točnije 17 kilometara sjeveroistočno od centra grada.(N1)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Beroš objavio brojke: Imamo 544 novozaraženih, i dalje bilježimo rast novih slučajeva u odnosu na prošli tjedan

OgPortal

Kupila automobil, pa se naknadno iznenadila brojem prijeđenih kilometara

OgPortal

Učenici OTŠ-a izradili klupe i vješalice za gardarobe plesne dvorane Pučkog učilišta

OG Portal

Vatrogasci intervenirali sedam puta

OgPortal

Rizik od hospitalizacije 64 posto veći kod britanske varijante koronavirusa

OgPortal

Koje će mjere Vlada na sjednici popustiti?

OgPortal