Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Stranka Fokus pokrenula online peticiju za otvaranje kafića i restorana

kafić

Stranka Fokus je na Internet stranici https://peticija.nadjirjesenje.hr pokrenula online peticiju za otvaranje kafića i restorana, te je pozvala građane da potpišu tu peticiju, koju će, najavljuju, predati Vladi RH.

Uz objašnjenje da je Nacionalni stožer ponovno donio nelogičan set mjera kojima se brani otvaranje kafića i restorana, dok primjerice dopušta otvaranje kockarnica, Fokus poziva građane da potpišu peticiju koja će biti predana Vladi RH. Pod geslom ‘Vratite nam naš način života’ građani će od Vlade tražiti da se kafićima i restoranima omogući rad”, priopćila je u nedjelju stranka Fokus.

Saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Nađi ističe da su razlog pokretanja peticije “dvostruki kriteriji i nepravda kojima nam je oduzet naš način života”.

Istovremeno, dodao je, “oni koji donose mjere ponašaju se kao da ne živimo u istoj državi te da ista pravila ne vrijede za sve”.

Tvrdi i da članovi Stožera i Vlade svakodnevno krše mjere, “rade stvari preko reda i stavljaju sebe i svoje u povlaštene pozicije”.

  • Imamo dvije Hrvatske – jednu koja živi pošteno i po zakonu, a drugu kojoj je dozvoljeno sve i koja je iznad zakona, kaže Nađi.
  • Jednu koja poštuje sve mjere protiv korone iako im to znači gubitak poslova, egzistencije, pa čak i zdravlja, a drugu koja te mjere donosi, ali ih se ni sama ne pridržava, dodao je.

Iako su brojke već dugo u padu, Nađi kaže da je Vlada opet odbila dopustiti otvaranje kafića i restorana, ali je zato dopustila otvaranje kockarnica.

Smatra da su te epidemiološke Odluke “ponovno nelogične i protivne zdravom razumu” i poziva građane da potpišu njihovu peticiju. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zbog promjene poslovnika, Orban prijeti da će njegova stranka napustiti EPP

OgPortal

Od danas poskupile cigarete i duhanski proizvodi – evo i za koliko!

OgPortal

Otvoreno reciklažno dvorište

OgPortal

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy proglašen krivim, dobio je tri godine zatvora!

OgPortal

Prošli tjedan uz potres još i detonacije – dobili smo odgovor Policijske uprave Karlovačke

OgPortal

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal