Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Liječnika istražuju tužitelji, primio 200 pacijenata, a imao je simptome covida

doktor

Okrug Vechta u Donjoj Saskoj u Njemačkoj posljednjih dana predstavlja jednu od crvenih točaka na karti lova na SARS-CoV-2 Instituta Robert Koch. Tijekom utvrđivanja kontakata i širenja zaraze, došlo se do liječnika obiteljske medicine kojim se sad bavi nadležno državno odvjetništvo.

Agencijsku vijest o liječniku iz Vechte koji je imao simptome covida-19, a unatoč tome je nastavio primati pacijente i za to vrijeme ih primio “više od 200”, detaljno je proučio Ärzte Zeitung. List navodi da Vechta bilježi incidenciju od više od 200 novozaraženih, po čemu je područje s najgorom zarazom u Donjoj Saskoj.Istražujući kako je došlo do toga, epidemiolozi su identificirali liječnika koji je najmanje već prije tri tjedna bio zaražen koronavirusom, a sad ga se sumnjiči da je toga bio i svjestan, te je, nastavljajući raditi s pacijentima, zarazio i nemalo njih.

Ovakav slučaj ranije je u Njemačkoj otkriven u Deggendorfu u rujnu prošle godine.

Sada uhvaćenom liječniku prijeti, ako bi se protiv njega poveo kazneni postupak, optužnica zbog teških tjelesnih ozljeda, bilo u pokušaju bilo nanesenih, što bi se imalo odnositi na sve njegove pacijente koji su zaraženi ili su zbog sumnje na zarazu morali u karantenu.(N1)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Europski parlament pozvao pet država EU da priznaju neovisnost Kosova; Srbija reagirala

OgPortal

Pomozite Maji: Suzila sam izbor imena za sina na tri, dajte ideje

OgPortal

U BiH kaos zbog nabave cjepiva, Pfizer odbacuje optužbe

OgPortal

Milanović o izboru šefa Vrhovnog suda: Travestija u kojoj glumimo natječaj

OgPortal

Uklonjen kiosk Tiska

OgPortal

Dug države veledrogerijama narastao na 6,1 milijardu kuna; od 1. ožujka kreću uvjetovane isporuke lijekova

OgPortal