Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Liječnika istražuju tužitelji, primio 200 pacijenata, a imao je simptome covida

Okrug Vechta u Donjoj Saskoj u Njemačkoj posljednjih dana predstavlja jednu od crvenih točaka na karti lova na SARS-CoV-2 Instituta Robert Koch. Tijekom utvrđivanja kontakata i širenja zaraze, došlo se do liječnika obiteljske medicine kojim se sad bavi nadležno državno odvjetništvo.

Agencijsku vijest o liječniku iz Vechte koji je imao simptome covida-19, a unatoč tome je nastavio primati pacijente i za to vrijeme ih primio “više od 200”, detaljno je proučio Ärzte Zeitung. List navodi da Vechta bilježi incidenciju od više od 200 novozaraženih, po čemu je područje s najgorom zarazom u Donjoj Saskoj.Istražujući kako je došlo do toga, epidemiolozi su identificirali liječnika koji je najmanje već prije tri tjedna bio zaražen koronavirusom, a sad ga se sumnjiči da je toga bio i svjestan, te je, nastavljajući raditi s pacijentima, zarazio i nemalo njih.

Ovakav slučaj ranije je u Njemačkoj otkriven u Deggendorfu u rujnu prošle godine.

Sada uhvaćenom liječniku prijeti, ako bi se protiv njega poveo kazneni postupak, optužnica zbog teških tjelesnih ozljeda, bilo u pokušaju bilo nanesenih, što bi se imalo odnositi na sve njegove pacijente koji su zaraženi ili su zbog sumnje na zarazu morali u karantenu.(N1)

Posljednje objavljeno

Koliko su donacija do sad primili kandidati za ogulinskog gradonačelnika?

OG Portal

Najmanje 11 mrtvih u pucnjavi u školi u ruskom Kazanju

OgPortal

U Ogulinu troje novooboljelih

OgPortal

Stigle službene brojke Nacionalnog stožera: Ovo je najveći pad novozaraženih u trećem valu!

OgPortal

Mario Zovak podnio ostavku na mjesto v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice!

OgPortal

Utorkom iz muzejskog arhiva – Otvorenje Alpinističke zbirke

OgPortal