Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Zagreb: U akciji USKOK-a uhićen stečajni sudac Trgovačkog suda

PREVARA OD 30 MILIJUNA KUNA

Mihael Kovačić uhićen je zbog sumnji na kaznena djela malverzacije sa stečajevima. Neslužbeno se doznaje da se radi o šteti od oko trideset milijuna kuna…
USKOK i policija su priveli stečajnog suca zagrebačkog Trgovačkog suda Mihaela Kovačića zbog sumnji na kaznena djela malverzacije sa stečajevima.

U ponedjeljak je elektroničkim putem održana sjednica Državnog sudbenog vijeća (DSV) na kojoj je dano odobrenje za lišenje slobode, određivanje pritvora i određivanje istražnog zatvora protiv suca Mihaela Kovačića, neslužbeno doznaje Jutarnji List.

U tijeku su uhićenja te provođenja dokaznih radnji na području više policijskih uprava u kojima sudjeluje 40 policijskih službenika, javljaju iz policije.

Kovačić nije jedina osoba koja se našla na udaru policije i USKOK-a u ovoj najnovijoj akciji.

  • U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji kao rezultat višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija. Navedene radnje se provode u odnosu na više osoba za koje se sumnja da su nezakonitim postupanjem vezanim za više stečajnih postupaka počinile kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te pranja novca. Za sada se može potvrditi uhićenje i provođenje kriminalističkog istraživanja nad sucem za kojeg je zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo – naveli su iz USKOK-a.

Kako je neslužbeno potvrđeno Telegramu, među osumnjičenima su i Branko Petanjek, koji je bio upravitelj u mnogim poznatim stečajevima, te njegova kći Iva Petanjek, također dugogodišnja stečajna upraviteljica.

Neslužbeno se doznaje da se radi o šteti od oko trideset milijuna kuna.

Podsjetimo, o sucu Kovačiću se već pisalo 2015. kad ga je policija kazneno prijavila zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i prekršajno zbog pucanja u dvorištu njegove vikendice. (24sata.hr)

Posljednje objavljeno

Najmanje 11 mrtvih u pucnjavi u školi u ruskom Kazanju

OgPortal

U Ogulinu troje novooboljelih

OgPortal

Stigle službene brojke Nacionalnog stožera: Ovo je najveći pad novozaraženih u trećem valu!

OgPortal

Mario Zovak podnio ostavku na mjesto v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice!

OgPortal

Utorkom iz muzejskog arhiva – Otvorenje Alpinističke zbirke

OgPortal

Dujmići i Sabljak selo bez vode

OgPortal