Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Zagreb: U akciji USKOK-a uhićen stečajni sudac Trgovačkog suda

stečajni sudac trg suda

PREVARA OD 30 MILIJUNA KUNA

Mihael Kovačić uhićen je zbog sumnji na kaznena djela malverzacije sa stečajevima. Neslužbeno se doznaje da se radi o šteti od oko trideset milijuna kuna…
USKOK i policija su priveli stečajnog suca zagrebačkog Trgovačkog suda Mihaela Kovačića zbog sumnji na kaznena djela malverzacije sa stečajevima.

U ponedjeljak je elektroničkim putem održana sjednica Državnog sudbenog vijeća (DSV) na kojoj je dano odobrenje za lišenje slobode, određivanje pritvora i određivanje istražnog zatvora protiv suca Mihaela Kovačića, neslužbeno doznaje Jutarnji List.

U tijeku su uhićenja te provođenja dokaznih radnji na području više policijskih uprava u kojima sudjeluje 40 policijskih službenika, javljaju iz policije.

Kovačić nije jedina osoba koja se našla na udaru policije i USKOK-a u ovoj najnovijoj akciji.

  • U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji kao rezultat višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija. Navedene radnje se provode u odnosu na više osoba za koje se sumnja da su nezakonitim postupanjem vezanim za više stečajnih postupaka počinile kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te pranja novca. Za sada se može potvrditi uhićenje i provođenje kriminalističkog istraživanja nad sucem za kojeg je zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo – naveli su iz USKOK-a.

Kako je neslužbeno potvrđeno Telegramu, među osumnjičenima su i Branko Petanjek, koji je bio upravitelj u mnogim poznatim stečajevima, te njegova kći Iva Petanjek, također dugogodišnja stečajna upraviteljica.

Neslužbeno se doznaje da se radi o šteti od oko trideset milijuna kuna.

Podsjetimo, o sucu Kovačiću se već pisalo 2015. kad ga je policija kazneno prijavila zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i prekršajno zbog pucanja u dvorištu njegove vikendice. (24sata.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Beroš objavio brojke: Imamo 544 novozaraženih, i dalje bilježimo rast novih slučajeva u odnosu na prošli tjedan

OgPortal

Kupila automobil, pa se naknadno iznenadila brojem prijeđenih kilometara

OgPortal

Učenici OTŠ-a izradili klupe i vješalice za gardarobe plesne dvorane Pučkog učilišta

OG Portal

Vatrogasci intervenirali sedam puta

OgPortal

Rizik od hospitalizacije 64 posto veći kod britanske varijante koronavirusa

OgPortal

Koje će mjere Vlada na sjednici popustiti?

OgPortal