Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Medved ovako objašnjava ponovno angažiranje čovjeka koji je kršio mjere i divljao: ‘Iznimno je stručan’

Danas je portal Index javio kako je Stjepan Sučić ponovno zaposlen u Ministarstvu branitelja i to preko ugovora u djelu, nakon što je u studenom prošle godine podnio neopozivu ostavku na mjesto pomoćnika ministra, Tome Medveda. Ostavku je podnio nakon što je u Vukovaru u jednom kafiću uhvaćen u kršenju epidemioloških mjera. Tada su mediji prenijeli kako se opirao uhićenju, razbijao inventar i pitao: “znaš li ti tko sam ja”.Sada su se, nakon današnjih napisa o njegovom ponovnom zaposlenju, priopćenjem oglasili iz Ministarstva branitelja te tvrde kako je on ponovno angažiran jer se pokazao iznimno stručnim. Svoje priopćenje počinju informacijom kako je državna službenica Ministarstva hrvatskih branitelja, Ivona Paltrinieri, temeljem provedenog postupka po raspisanom Javnom natječaju imenovana od strane Vlade ravnateljicom Uprave za zatočene i nestale na razdoblje od četiri godine te dodaju kako ona za svoj rad izravno odgovara nadređenom državnom tajniku i ministru.

“Netočno je da je među njezinim prvim potezima angažman Stjepana Sučića, kao i da će joj na bilo koji način biti nadređeni. G. Sučić angažiran je prije njezinog imenovanja temeljem ugovora o djelu do 30. lipnja 2021. za poslove vezane uz aktivnosti pronalaženja grobišta, ekshumacije i identifikacije pronađenih posmrtnih ostataka svih stradalih, uz naknadu od 6.000 kn mjesečno”, poručuju iz Ministarstva.

Kažu kako se Sučić pokazao iznimno stručnim
U priopćenju dalje govore kako se Sučić pokazao iznimno stručnim te se dodaje kako će on svojim znanjem i iskustvom pomoći u pronalasku nestalih u ratu. “Na poslovima vezanim uz traženje osoba nestalih u Domovinskom ratu, g. Sučić dokazao se po iznimnoj stručnosti, što su prepoznale i udruge i članovi obitelji osoba nestalih u Domovinskom ratu, koji su mu u više navrata izrazili potporu i koji s njime održavaju izvrsnu suradnju”, kažu.

“U mandatu g. Sučića u Upravi za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja uspostavljen je hrvatski model traženja osoba nestalih u Domovinskom ratu te vjerujemo kako će i kao ugovorni djelatnik svojim znanjem i iskustvom pomoći u tom iznimno zahtjevnom i osjetljivom procesu”, poručuju.Za kraj pišu kako im je primarni cilj pronalazak osoba nestalih u Domovinskom ratu. “Otkrivanje istine o sudbinama nestalih naša je najveća obveza prema njihovoj žrtvi i prema članovima njihovih obitelji te vjerujemo kako će g. Sučić skupa sa svima koji sudjeluju u tom procesu i dalje davati svoj značajan doprinos”, zaključuju u svojem priopćenju iz Ministarstva branitelja.(telegram.hr)

Posljednje objavljeno

Koliko su donacija do sad primili kandidati za ogulinskog gradonačelnika?

OG Portal

Najmanje 11 mrtvih u pucnjavi u školi u ruskom Kazanju

OgPortal

U Ogulinu troje novooboljelih

OgPortal

Stigle službene brojke Nacionalnog stožera: Ovo je najveći pad novozaraženih u trećem valu!

OgPortal

Mario Zovak podnio ostavku na mjesto v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice!

OgPortal

Utorkom iz muzejskog arhiva – Otvorenje Alpinističke zbirke

OgPortal