Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Sjednica Vlade – o aktualnostima oko potresa i koronavirusa

Plenković Vlada ist

U podne će se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održati sjednica Vlade. Na otvorenom dijelu bit će riječi o aktualnom stanju vezanom za potres i koronavirus.
Na Vladi će se naći i prijedlog odluke o donošenju Programa mjera obnove zgrada oštećenih potresom, financiranju najamnina za stambeno zbrinjavanje osoba čije su nekretnine stradale u potresu, te financiranju troškova nabave robe u svrhu provedbe mjera otklanjanja posljedica potresa.

Također će raspravljati i o izmjenama naziva radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama, te dopune Zakona o biogorivima. Bit će riječi i o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pružanju usluga u turizmu, Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o biogorivima za prijevoz te Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju i zdravstvenoj zaštiti stranaca u Republici Hrvatskoj. Tu je i Prijedlog zaključka u vezi s Tehničkim dogovorom između Ministarstva obrane RH i Saveznog ministarstva obrane Savezne Republike Njemačke o suradnji u području vojnih geoinformacija te Prijedlog za prihvaćanje pokroviteljstva Vlade RH nad obilježavanjem 30. godišnjice početka Domovinskog rata. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Učenici OTŠ-a izradili klupe i vješalice za gardarobe plesne dvorane Pučkog učilišta

OG Portal

Vatrogasci intervenirali sedam puta

OgPortal

Rizik od hospitalizacije 64 posto veći kod britanske varijante koronavirusa

OgPortal

Koje će mjere Vlada na sjednici popustiti?

OgPortal

Facebook daje medijima milijardu dolara i žali zbog blokade vijesti u Australiji

OgPortal

Od doniranih 100 milijuna kn, Vlada će samo 40% dati za obnovu kuća, evo gdje ide ostatak

OgPortal