Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Holy o izjavi o dotepencima: Bila sam odvratno medijski cipelarena, bez razloga

mirela-holy

Bivša saborska zastupnica i političarka, Mirela Holy, gostovala je u Novom danu na N1.

“Ja nisam vrijeđala nijednog čovjeka koji živi u Zagrebu, a tu nije rođen, nego sam išla na ljude koji ne žive u Zagrebu, ali su se dotepli u Zagreb kako bi se cijepili”, rekla je Holy.

“Kome da se ispričam, Slavku Liniću, Borasu, Jambu? Da se njima ispričam?”, upitala je Holy, dodavši da je ono što je ona napisala potpuno normalna društvena kritika.

“Njih nitko nije pozvao da se ispričaju, a mislim da bi se upravo oni trebali ispričati, zato što od nas prave građane drugog reda”, rekla je Holy.

“Ja sam namjerno koristila izraz dotepenci, jer sam svjesna da on ima pejorativno značenje. Željela sam na taj način te ljude staviti na stup srama, jer tamo i trebaju biti. Žao mi je što su ljudi iz političkih razloga to izvrnuli na način kako ja to nisam zamislila u svojoj komunikaciji na Twitteru”, rekla je Holy, dodavši da je i ona trpjela uvrede.

“Bila sam odvratno medijski cipelarena, bez ikakvog konkretnog razloga”, rekla je Holy.

Objasnila je da se dogodio spin u kojemu se njezina izjava okretala protiv nje, a čemu su se priključili i brojni istaknuti ljudi. “Ta lavina je potpuno politički motivirana, ima politički motiv, jer je Joško Klisović rekao da ću ja biti u njegovom timu. To znači da me on pozvao da mu pomognem u programskom smislu, u dijelu programa koji se odnosi na zeleni razvoj, na kreativne industrije, to uopće ne znači da ću biti kandidatkinja niti mi je ambicija biti na listi. Ne vidim u kojem bi se kontekstu taj moj tvit iskoristio za to, jer ja nisam kandidatkinja na ovim izborima”, rekla je Holy.

Za predsjednika SDP-a, Peđu Grbina, rekla je da je medijski pismen čovjek, koji ne dopušta da njegovo mišljenje kreiraju različiti spinovi.

“Možemo raspravljati jesam li iskoristila dobar termin ili sam trebala iskoristiti neki drugi, ali namjera mi je bila izraziti pejorativan stav o ljudima koji su se cijepili preko reda”, rekla je Holy.

“Oko nekog usputnog tvita stvorila se takva medijska haranga, da je to nešto prestrašno. Mene su cipelarili oni koji su sami izazvali ovakvo stanje. To se odnosi na ljude iz HDZ-a, koji su stvorili ovaj problem prekorednog cijepljenja. Ne proziva se njih, nego se proziva mene, što sam upozorila na takvu praksu. Pa zbilja sam čudovište”, rekla je Holy.(N1)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

In memoriam – Marijan Gerić

OgPortal

Digitalizacija: Aplikacija za praćenje kontakata je propala, prijava cijepljenja ne radi, a ministarstvo krije troškove

OgPortal

Pozadina pokušaja puča: ‘Moskva je signalizirala vojsci da sruši neposlušnog premijera‘

OgPortal

Stem influencer Robert Knjaz!

OgPortal

Obilježena je 31.obljetnica osnutka HDZ-a u Karlovačkoj županiji

OgPortal

Gradonačelnik Petrinje želi ograničiti pravo na besplatne obroke: ‘Dolaze neki koji imaju tri plaće u kući’

OgPortal