Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ovo ne prestaje: ravnatelj bolnice u Dubrovniku cijepio i rodbinu iz BiH

Ravnatelj dubrovačke bolnice i HDZ-ov vijećnik u Gradskom vijeću Dubrovnika Marijo Bekić cijepljenje preko reda omogućio je svojim roditeljima, punici i puncu iz Posušja te određenim svećenicima i djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova. Piše to Index, koji ujedno navodi kako je dozu cjepiva primila i Bekićeva supruga, no da je ona zdravstvena djelatnica. Pozivajući se na neslužbene, ali, kako pišu, pouzdane izvore, iz Indexa su naveli kako je Bekić dio obitelji cijepio 5. veljače, te da je u želji da prikrije svoje djelo na listu za primanje doza više puta upisao svoje ime.Kako bi provjerili jesu li informacije točne iz Indexa su u dubrovačku bolnicu uputili upit u kojem traže da im odgovore jesu li se u bolnici cijepili Bekićevi punac i punica. Iz bolnice im je, pak, odgovoreno kako oni podatke o osobama koje su cijepljene ne smiju davati. Pritom su se pozvali na zakonske propise kojima su dužni štiti privatnost pacijenata, te povjerljivost podataka iz zdravstvene dokumentacije pacijenata.

Bekić se pravdao Ministarstvu
No nešto detaljniji odgovor stigao je iz Ministarstva zdravstva. Naime, oni su nakon upita Indexu proslijedili Bekićevo očitovanje. U njemu je ravnatelj bolnice iznio podatke o svećenicima, pripadnicima MUP-a, ali i podatke o svojoj obitelji.

“Osim zaposlenika bolnice cijepljeno je i 36 pacijenata OB Dubrovnik na hemodijalizi te još 65 vanjskih osoba, među kojima su djelatnici MUP-a, stariji svećenici s komorbiditetima, te kronični bolesnici koji su inače pacijenti Opće bolnice Dubrovnik. Cijepljena je moja supruga, koja je zdravstveni djelatnik Doma zdravlja (stomatolog), moji roditelji, te punac i punica koji spadaju u ugrožene skupine, obzirom na godine života i komorbiditete”, navodi Bekić. Svoje i cijepljenje supruge opravdao je činjenicom da su zdravstveni radnici te da on dežura na Covid odjelu.

Roditelji i punac i punica mu čuvaju djecu
A potom je pojasnio i zašto je cijepio i roditelje te punca i punicu. “Inače, i moji roditelji i punac i punica čuvaju mojih četvero djece, od kojih je dvoje preboljelo COVID-19, a preostalo dvoje su povremeno u samoizolaciji”, obrazlaže ravnatelj bolnice Ministarstvu. Poručuje kako ni za koga nisu osiguravane posebne doze cjepiva, osim za predbilježene djelatnike OB Dubrovnik.“Naime, sve ostale osobe cijepljene su isključivo ostatkom cjepiva, a koje se pojavljuje rastvaranjem bočica cjepiva. S obzirom na to da u tom trenutku nije bio reguliran postupak s ostatkom cjepiva, imao sam pritiske javnosti za cijepljenjem. S obzirom na to da primarna zdravstvena zaštita nije započela procjepljivanje na ovom području, u najboljoj mogućoj namjeri iskoristio sam navedeni ostatak za osobe kod kojih je postajala indikacija za cijepljenje, a od kojih mi je većina nepoznata”, dodao je Bekić.(telegram.hr)

Posljednje objavljeno

Koliko su donacija do sad primili kandidati za ogulinskog gradonačelnika?

OG Portal

Najmanje 11 mrtvih u pucnjavi u školi u ruskom Kazanju

OgPortal

U Ogulinu troje novooboljelih

OgPortal

Stigle službene brojke Nacionalnog stožera: Ovo je najveći pad novozaraženih u trećem valu!

OgPortal

Mario Zovak podnio ostavku na mjesto v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice!

OgPortal

Utorkom iz muzejskog arhiva – Otvorenje Alpinističke zbirke

OgPortal