Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

BANKE PRODAJU VIKENDICE ZA ‘SMIJEŠNU’ CIFRU: Početna cijena zemljišta ili nekretnine iznosi 70 posto od tržišne

Beograd

Prodaja vikendica, kuća i zemljišta u manjim mjestima i selima u Srbiji odvija se po daleko nižim cijenama od tržišnih, a riječ je o desetak posebno označenih nekretnina s portala Doboš. Kako piše Poslovni.hr, poznato je da se banke oglašavaju na tom portalu te prodaju nekretnine jer vlasnici ne plaćaju rate kredita. Isto tako, prilikom prve prodaje, početna cijena nekretnine u javnom nadmetanju iznosi 70 posto od tržišne.

U slučaju da se nekretnina ne proda, onda u drugom pokušaju košta 50 posto od procijenjene tržišne vrijednosti.

Kuće velike kvadrature prodaju se po nižim cijenama
U Melencima, gdje su smještene poznate toplice Rusanda, na području Zrenjanina, banka prvi put prodaje kuću čija je površina 121 četvorni metar i to za cijenu od 11.864 eura. U Turiji se kuća prodaje drugi put, a radi se o nekretnini u selu općine Srbobran.
Kako piše Poslovni.hr, poznato je da se banke oglašavaju na tom portalu te prodaju nekretnine jer vlasnici ne plaćaju rate kredita. Isto tako, prilikom prve prodaje, početna cijena nekretnine u javnom nadmetanju iznosi 70 posto od tržišne.

Na površini većoj od šest ari, banka nudi ogromno obiteljsko imanje te je tržišna vrijednost nekretnine veća od 16.500 eura (dva milijuna dinara), no sada se nudi za oko 8800 eura. Kuća s okućnicom i vinogradom u Subotici se prodaje prvi put za 18.800 eura, dok se u Staroj Pazovi prodaju dvije kuće s pomoćnim objektom za 22.124 eura.

Obiteljska kuća od 90 četvornih metara i pomoćni objekti u Vrbasu, na površini većoj od 650 četvornih metara, prvi put se prodaju za 30.970 eura. Poslovni.hr piše da se u Rakovcu prodaje i vikendica od 33 četvorna metra po cijeni od samo 6500 eura.

Prodaja vikendica je tijekom 2020. u Srbiji udvostručena./net.hr/

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

“Plenkoviću priča o ‘Tri majmuna’ uvertira za izbore – napravio žrtvu od HDZ-a”

OgPortal

DSS predstavio kandidata za karlovačkog dožupana Dušana Predovića: Fokus na povlačenju EU novca jer tako poboljšavamo i život i odnose među ljudima

OgPortal

Ivo je već tri mjeseca pozitivan na koronu. Nije zarazan, ali ga pulmolog ne može pregledati

OgPortal

Ne bacajte otpad u prirodu!

OgPortal

Problemi s Facebook Messengerom i Instagramom: Tisuće korisnika žali se da ne primaju poruke

OgPortal

Europski parlament pozvao pet država EU da priznaju neovisnost Kosova; Srbija reagirala

OgPortal