Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Izraelski podaci pokazuju da je Pfizerovo cjepivo učinkovito 95,8 posto

Pfizer

Izraelsko ministarstvo zdravstva priopćilo je u subotu da je primjena dviju doza cjepiva Pfizer/BioNTecha učinkovita 95,8 posto protiv koronavirusa.
Izrael je 19. prosinca pokrenuo veliku kampanju cijepljenja, jednu od najbržih u svijetu, uz sporazum s Pfizerom koji je omogućio Izraelu da brzo dobije milijune doza.

Dosad je 4,25 milijuna od devet milijuna stanovnika primilo prvu dozu cjepiva, pokazuju podaci ministarstva zdravstva. Među njima je 2,88 milijuna dobilo i dugu dozu.

Prema ministarstvu, pokazalo se da je dva tjedna nakon primjene druge doze cjepivo učinkovito 95,8 posto u suzbijanju zaraze koronavirusom, 99,2 posto u sprečavanju teških oblika bolesti i 98,9 posto u sprečavanju smrti.

Podaci skupljeni do 13. veljače govore da je tjedan dana nakon druge doze cjepivo učinkovito do 91,9 posto u suzbijanju zaraze, do 96,4 posto u sprečavanje teških oblika bolesti i 94,5 posto u sprečavanju smrti.

  • Naš cilj je nastaviti cijeljenje cijelog stanovništva starijeg od 16 godina što će nam omogućiti povratak navikama koje nam nedostaju, priopćio je u subotu generalni direktor ministarstva zdravstva Hezi Levi.

Izrael je od početka pandemije imao više od 744.000 slučajeve covida-19 i više od 5500 umrlih. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Šokantni prizori iz Zagreba: Muškarac se popeo na 200 metara visok dimnjak Toplane na Trešnjevci

OgPortal

Novozelandski Auckland izišao iz karantene

OgPortal

U zadnja 24 sata 394 nova slučaja zaraze, umrlo 5 ljudi, oporavilo ih se 416

OgPortal

Čistoća će sanirati divlji deponij u Logorištu, zadnji put su s iste lokacije odvezli 17 tona otpada! Otvoreno pitanje – tko su zagađivači i zašto mi plaćamo njihovu neodgovornost?

OgPortal

U Ogulinu jedna novooboljela osoba

OgPortal

Škare-Ožbolt negira da je plagijatorica, Troskot se zahvaljuje na reklami: ‘Simpatična je, ali…‘

OgPortal