Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ovo ide dalje. Nakon obitelji iz BiH, HDZ-ov šef dubrovačke bolnice sredio cjepivo i šefu policije?

Među pripadnicima MUP-a koji su se nedavno preko reda cijepili u dubrovačkoj bolnici navodno se našao i šef Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, piše Index. Ravnatelj bolnice, HDZ-ovac Marijo Bekić, svoj je potez Ministarstvu zdravstva pravdao tvrdnjom da su željeli iskoristiti cjepivo da se ne baci. Unatoč tome, Ministarstvo je u bolnicu poslalo inspekciju da bi utvrdila što se konkretno dogodilo, jer su uz pripadnike MUP-a, te neke svećenike, cijepljeni i roditelji te punica i punac ravnatelja bolnice.Index piše kako su im u MUP-a potvrdili da se na poziv bolnice cijepljenju odazvalo 17 njihovih službenika. “Kako smo upućeni, radilo se o cjepivima koja su ostala neiskorištena nakon što je određeni broj zdravstvenih djelatnika, kojima su cjepiva bila namijenjena, u posljednji trenutak odustao. Cijepljenju su pristupili oni policijski službenici koji su taj dan bili u službi i koji su mogli iznaći vrijeme za cijepljenje”, poručuju iz Ravnateljstva.

Što kaže Pavličević?
Također navode kako oni ne spadaju u najugroženiju i prioritetnu skupinu, ali da zbog velikog kontakta kojeg imaju s ljudima neće odbiti “mogućnost cijepljenja kada se ona ukaže”.

Iako u MUP-u izravno ne odgovaraju tko se cijepio, Index doznaje da se među cijepljenima nalaze visokorangirani službenici pa i sam Pavličević. On s novinarima o cijepljenju nije htio razgovarati. Ustvrdio je kako to ne može bez Ravnateljstva policije, a da će se kao načelnik njima i očitovati ako to bude potrebno. Na pitanje može o cijepljenju govoriti kao građanin, Pavličević je kazao kako je to “njegova privatna stvar”.

Reagirao i sindikat
Na ovaj slučaj reagirali su, pak, i iz Sindikata policijskih službenika koji su svoj dopis uputili i na adresu premijera. U njemu navode da su zaprimili anonimne prijave u kojima se navodi da su cjepivo primili rukovoditelji PU dubrovačko-neretvanske i to “načelnik PU dubrovačko-neretvanske i njegov zamjenik, voditelj Službe kriminalističke policije, voditelj Operativno-komunikacijskog centra policije, voditeljica Odjela za pravne poslove i ljudske potencijale te neki od načelnika policijskih postaja”.(telegram.hr)

Posljednje objavljeno

Koliko su donacija do sad primili kandidati za ogulinskog gradonačelnika?

OG Portal

Najmanje 11 mrtvih u pucnjavi u školi u ruskom Kazanju

OgPortal

U Ogulinu troje novooboljelih

OgPortal

Stigle službene brojke Nacionalnog stožera: Ovo je najveći pad novozaraženih u trećem valu!

OgPortal

Mario Zovak podnio ostavku na mjesto v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice!

OgPortal

Utorkom iz muzejskog arhiva – Otvorenje Alpinističke zbirke

OgPortal