Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Mediji javljaju da su se HDZ i Bandić dogovorili: Markotić će dobiti nagradu za Zagrepčanku godine

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić dobit će nagradu Zagrepčanka godine i pripadajućih 50 tisuća kuna, doznaje Index.hr. Markotić je za nagradu predložio KBC Zagreb na čijem je čelu HDZ-ovac Ante Ćorušić, o čemu smo ranije pisali, ali na današnjem sastanku Odbora za javna priznanja predstavljena je kao zajednički prijedlog članova HDZ-a i osobno Milana Bandića.
Bandić se za ovu priliku osobno pojavio na sastanku tog odbora, po prvi put u četiri godine. HDZ i Bandić predstavili su i prijedlog za posebno priznanje koje će biti uručeno medicinskim sestrama KBC-a Dubrava. Prema Indexu, novim priznanjem, koje će biti dodijeljeno uz 15 službenih godišnjih nagrada, HDZ i Bandić žele umanjiti političku štetu koju će izazvati izbor Alemke Markotić.

Renato Petek je Indexu potvrdio kako su se oko izbora Markotić dogovorili HDZ i Bandić, naglasivši kako je očigledno riječ o dogovoru kako bi na čelu Zagreba i dalje ostao isti gradonačelnik. Prema informacijama koje imaju, za Markotić je kod Bandića lobirao i sam šef HDZ-a Andrej Plenković. Navodno su se HDZ i Bandić dogovorili i kako će Markotić dobiti ovo priznanje, a u zamjenu za to će HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović voditi tzv. pozitivnu kampanju u kojoj neće otvoreno prozivati Bandića.

‘Nemjerljiv doprinos razumijevanju koronavirusa’
Ravnateljstvo KBC-a Zagreb i ravnatelj Ante Ćorušić u svom prijedlogu su istaknuli da je Alemka Markotić jedna od vodećih znanstvenica u Hrvatskoj iz područja biomedicinskih znanosti, koja je značajno doprinijela razvoju virusologije i otkrivanju novih znanstvenih spoznaja na području antropozoonoza i urogenitalnih infekcija.

“Osim toga, tijekom pandemije covida-19 Markotić je dala nemjerljivi doprinos u razumijevanju te bolesti i kontroli njenog širenja te je prva upozorila da je u pandemiji pobol i smrtnost ženske populacije veća nego u muškoj populaciji. Uz to inicira istraživanje o utjecaju infekcije koronavirusom na reprodukcijsko zdravlje žena”, stoji u nominaciji.(telegram.hr)

Posljednje objavljeno

Odlični rezultati učenika na Festivalu matematike

OgPortal

Odobrena sredstva za projekt “Odrastimo sretni”

OgPortal

Zbog radova nova regulacija prometa na Baniji iduća tri mjeseca: Zatvoren dio Vrazove, smiju stanari, hitne službe i izvođač radova

OgPortal

Prekid vatre u Afganistanu: Ubijeno najmanje 11 civila

OgPortal

Novi mobilni rendgen za vozila na Bajakovu

OgPortal

Za Ogulinski festival bajke dobivena potpora od 100 tisuća kuna

OgPortal