Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Državni portal za prijavu cijepljenja ugašen nakon par sati, poruka kao na šalteru: ‘radili smo od 18 do 21h’

Prije nekoliko tjedana najavljen je novi državni portal, Cijepise, na kojem će se građani moći prijaviti za cijepljenje protiv koronavirusa. Portal se jučer konačno pojavio – godinu dana nakon što je pandemija počela i nekoliko mjeseci nakon što je najavljeno prvo cjepivo.No, radilo se o takozvanom probnom ratu portala, koji tijekom dana uopće nije radio, zatim je proradio na nekoliko sati, a sada posjetitelje čeka obavijest kako je novi državni portal – zatvoren poput šaltera. “Probni rad portala dana 23.02. od 18:00 do 21:00 je završio”, stoji na naslovnici.

Prijave su pohranjene, kažu
Kako je pisala Netokracija, portal nije izgledao ni približno završeno, pa nije jasno zašto je uopće pušten u javnost. Vizualno je djelovao grozno i nedovršeno, a portal ICTBusiness jučer je pisao kako mu satima ne radi sustav CAPTCHA za verifikaciju korisnika.

Nakon što je sustav konačno proradio, oko 18 sati, pojavila se bizarna poruka da portal ima radno vrijeme, odnosno da je bila riječ o probnom radu. Uz tu obavijest stoji i kako su “sve dosadašnje prijave pohranjene”.

Europske zemlje imaju normalne prijave
Nejasno je zašto je Ministarstvo zdravlja puštalo nezavršen portal u pogon, kao što je nejasno zašto se toliko čekalo s online prijavom za cijepljenje, kada je prvo cjepivo najavljeno u studenom. Hrvatski početak cijepljenja generalno je kaotičan, s masovnim nepoštovanjem procedura i pravila, i cijepljenjem moćnika preko reda.

Većina europskih zemalja odavno je uspostavila prijavu za cijepljenje preko weba. Srbija je, recimo, svoju online prijavu omogućila 11. siječnja, a Britanija je ima mjesecima, izgleda odlično i jednostavan je za korištenje.(telegram.hr)

Posljednje objavljeno

Koliko su donacija do sad primili kandidati za ogulinskog gradonačelnika?

OG Portal

Najmanje 11 mrtvih u pucnjavi u školi u ruskom Kazanju

OgPortal

U Ogulinu troje novooboljelih

OgPortal

Stigle službene brojke Nacionalnog stožera: Ovo je najveći pad novozaraženih u trećem valu!

OgPortal

Mario Zovak podnio ostavku na mjesto v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice!

OgPortal

Utorkom iz muzejskog arhiva – Otvorenje Alpinističke zbirke

OgPortal