Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

“Plenkoviću priča o ‘Tri majmuna’ uvertira za izbore – napravio žrtvu od HDZ-a”

Petar Tanta

Komunikacijski stručnjak Petar Tanta analizirao je prekoredno cijepljene bez posljedica, slučaj kafića “Three Monkeys” koji već danima ne silazi s dnevnog reda, a osvrnuo se i na Indexov pop-up prozor, za koji kaže, kao i zabranu ulaska HDZ-ovcima u riječki kafić, da je riječ o priči koja je dignuta na novu razinu jer nekome to paše, a ne zato što je to govor mržnje.

Petra Tanta naveo je da smo, kad je u pitanju borba protiv koronavirusa, imali tri ključna perioda unutar prošle godine koji se prelijevaju i na ovu godinu, pa pojasnio: “Prvi dio je početak pandemije i strah, potom lipanj i srpanj kada se izjavljivalo da smo pobijedili krizu, da bi nam najesen došao taj val kada više nismo bilo u strahu i desilo nam se da imamo veliki broj umrlih.”Protokol prijave za cjepivo još uvijek nemamo, kaže da smo o tome pričali od prosinca 2020., a cijela priča trebala je biti jedna pozitivno iskustvo. Međutim, mediji su otkrili priče o cijepljenju preko reda, ali nitko nije odgovarao.

“Moralna odgovornost tih ljudi je nula. Mojoj baki, koja je bila naručena na Ksaveru, su nakon pola sata čekanja u redu rekli da cjepiva više nema. A takvih priča imate puno diljem Zagreba”, ispričao je Petar Tanta.

Ne vidi nikakvu logiku cijepljenja Borasa ili Burilovića preko reda.

“Postoji li uopće u našoj zemlji nešto što se zove moralna odgovornost?”, pita se komunikacijski stručnjak, “da netko kaže ‘pogriješio sam, dat ću ostavku’. Mislim da u njihovim glavama je više da mi trebamo čestitati njima, pošto su oni u povlaštenom položaju”, prokomentirao je.

“Ne možeš se cijepiti preko reda ako reda nema, već sam cinično komunicirao. Ajde, imamo nekog reda, ali ne možemo reći da taj red funkcionira. Više ni na jednom položaju nemamo moralnu odgovornost, sve dok mediji ne pritisnu do kraja pa to utječe na kompletnu strukturu vlasti. I to gledamo zadnjih dvadesetak godina, nije se jučer desilo”, dodao je Tanta.

Burna reakcija Plenkovića na ‘Tri majmuna’
Tanta kaže da je priču oko “Tri majmuna” potrebno raščlaniti: “Vlasnik lokala rekao je da ne voli članove HDZ-a. Potom je Plenković priču digao na novu razinu jer HDZ ne stoji dobro na lokalnim izborima – postoji velika raslojenost birača na terenu. Ako vi od sebe napravite žrtva, pa dodate da se na vas i pucalo iako ne znamo koji su bili motivi – priča je dignuta na novu razinu – od HDZ-a se radi žrtvu.Zapravo jako dobra lopta Plenkoviću kako bi potaknuo ljude na terenu i zato se na neki način svađa sa svima koji pokušaju relativizirati tu priču.

Mora se shvatiti da je na političarima velika odgovornost, a kritiku moraju otrpjeti.” Navodi i kako će sad u svim strankama biti prebjega, a ne samo u HDZ-u.

“Ovakve stvari njih motiviraju jer može izazvati negativnu emociju, da izađe na izbore i zaokruži HDZ. To je samo uvertira u lokalne izbore, inače bi bilo zaboravljeno u jednom danu.”

Kaže da vlasnika kafića razumije, tri mjeseca nije radio, a priča je Plenkoviću jako dobro došla – motivirao je svoje glasače da su oni žrtve, nadodavši joj još neke elemente.

Indexov pop-up prozor: Kako se to razlikuje od Ferala?
“To što je napravio Index, kako se razlikuje od onoga što je radio Feral prije 20 godina, s Miloševićem i Tuđmanom u krevetu”, pita se Tanta.“Ta priča je dignuta na novu razinu jer nekome to paše, a ne zato što je to govor mržnje”, istaknuo je komunikacijski stručnjak.(N1)

Posljednje objavljeno

Danas nastavljena školska godina

OgPortal

Teško stanje u KB Dubrava, druge bolnice šalju pomoć za rad s covid pacijentima

OgPortal

Bićanić u Saborskom po treći mandat, Plesac u Žakanju po prvi

OgPortal

Uznemirujući video: Policajci u Mostaru mlatili su mladića jer je kršio mjere. Suspendirani su

OgPortal

U Karlovačkoj županiji ukupno 55 novih slučajeva zaraze, 3 su iz Ogulina

OgPortal

SAD: Policija ubila mladog crnca pokraj Minneapolisa, izbili prosvjedi

OgPortal