Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Vlasnik hotela u Imotskom zabranio ulaz SDP-ovcima Bauku i Staziću. Bauk: Idem po kokice i gledat ću kako me premijer brani

Zabrana sdpovcima

Nakon riječkog kafića čiji je vlasnik na Facebooku napisao status po kojem HDZ-ovci kod njega nisu dobrodošli, u Imotskom je priča otišla na razinu – više. “Zabranjen ulaz za SDP Arsena Bauka i Nenada Stazića“, stoji na plakatu koji je na vrata svog hotela i restorana stavio Teo Zdilar.Kako je pojasnio za Slobodnu Dalmaciju, Bauk mu smeta jer je lani podigao kaznenu prijavu protiv imotskog karnevala. Podsjetimo, radilo se o karnevalu na kojoj je spaljena lutka gay para s djetetom s likom Nenada Stazića.

“Nema im ulaza”
“A Nenad Stazić, pa čuli ste ga dok je bio u Saboru što misli o hrvatskoj državi, koja ga hrani. Eto to su motivi zašto sam posebno njih istaknuo, da im je zabranjen ulaz u moj hotel, moje vlasništvo.

Znači, ako ikada budu prošli Imotskim i namjeravali ući u moj hotel, bio tu ja, ili netko moj, nema im ulaza. Eto toliko”, kazao je Zdilar za Slobodnu Dalmaciju.

“Trebao bi zabranit ulaz i državnom odvjetništu”
“Idem uzeti kokice, tamo gdje još smijem doći, i s uživanjem gledati kako me premijer brani”, kaže, pak, za Telegram Arsen Bauk, saborski zastupnik najjače oporbene stranke. Jasno, Bauk cilja na ovotjednu višekratnu premijerovu žalopojku zbog, kako tvrdi Andrej Plenković, diskriminacije HDZ-ovaca u riječkom kafiću.Za Zdilara, pak, ima savjet koji može biti koristan u izbjegavanju eventualne kazne – da riječi “zabranjen ulaz”, zamijeni s “nisu dobrodošli”. Što se tiče razloga zbog kojih ga je Zdilar stavio među nepoželjne, kaže da ih prihvaća. “Ali, ako gospodin želi biti principijelan, morao bi zabraniti ulaz i Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu koje je po mojoj kaznenoj prijavi podiglo optužnicu”, dodaje.

Uzrujan poput Amerike
Također, smatra Bauk, Zdilar bi morao bolje objasniti da ova zabrana nije usmjerena i protiv onih koje je svojom kaznenom prijavom pokušao zaštititi. “To mu neće biti lako, ali možda će uspjeti”, veli SDP-ov saborski zastupnik.

Na pitanje je li zbog ove zabrane uzrujan, Bauk odgovara potvrdno, ali uz dodatak: “Uzrujan sam poput SAD-a i Velike Britanije kad im je NDH objavila rat 1941. godine”.(telegram.hr)

Posljednje objavljeno

Novi potres u Hrvatskoj, epicentar mu je bio blizu Karlovca: ‘Zatutnjalo je, a onda i zaljuljalo’

OgPortal

Troje članova svemirske postaje sigurno sletjelo na Zemlju

OgPortal

Bolnica Karlovac od ponedjeljka prima samo hitne i onkološke pacijente: Imamo prostora i opreme, ali ljudski nam kapaciteti nisu bezgranični

OgPortal

Zoretić najavio pojačan tempo: Do kraja lipnja u Karlovačkoj županiji bit će cijepljeno još bar 60.000 ljudi; imat ćemo 60 posto procijepljenosti

OgPortal

Milanović o Berošu: Očito nema podršku svog šefa, on je tu da ga se potroši

OgPortal

Draženka Polović kandidatkinja za gradonačelnicu, Dimitrije Birač za zamjenika: Nemamo ortake, ni svoje ljude, nego sugrađane i suradnike koji žele Karlovac jednakih prilika za sve

OgPortal