Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Od danas poskupile cigarete i duhanski proizvodi – evo i za koliko!

cigareta

Od danas se povećava cijena cigareta jer stupa na snagu uredba prema kojoj će se povećati trošarine na duhanske prerađevine i duhanske proizvode.

Trošarina na grijani duhan će porasti čak 75 posto, dok će za sitno rezani duhan i cigarete porasti oko osam posto. Kutija cigareta tako ne bi smjela biti skuplja za 2 kune.
Ministar Marić je izvijestio da se povećava visina trošarine na cigarete te iznos minimalne trošarine na cigarete. Pritom će specifična trošarina rasti s dosadašnjih 370 na 400 kuna za 1000 komada cigareta, što je povećanje od 8,1 posto. Što se tiče minimalne trošarine na cigarete, ona će porasti na 888 kuna za 1000 cigareta, s dosadašnje cijene od 824 kune, što je povećanje od 7,77 posto.
Trošarine za grijane duhanske proizvode
Ista ostaje proporcionalna trošarina od 34 posto od maloprodajne cijene cigareta. Za sitno rezani duhan za motanje cigareta i ostalih duhana za pušenje, visina trošarine se povećava za 7,5 posto, dakle sa 800 na 860 kuna za kilogram. Na isti iznos će i za isti postotak porasti i trošarina na cigarillose i cigare te se iznos trošarine odnosi na 1000 komada, prenosi net.hr.

Na grijane duhanske proizvode visina trošarine porast će za 75 posto, što znači sa 800 kuna na 1400 kuna za kilogram. Što se tiče e-tekućine, visina trošarine se neće mijenjati pa ostaje nula kuna za jedan mililitar.(KAportal)

Posljednje objavljeno

Rad pedijatrijske ordinacije u jednoj smjeni

OgPortal

Zoran Mamić: Podnio sam zahtjev za odsluženjem kazne u Bosni i Hercegovini!

OgPortal

Apel ravnateljice Doma zdravlja Zlate Kurelac

OgPortal

Žena i muškarac s Krka ostali bez više od milijun kuna, policija: ‘Ovo su najčešće online prevare‘

OgPortal

Tomislav Boljar (HSS) i Katarina Srakočić (SDP) traže povjerenje Dugorešana za još jedan mandat: Nastavljamo kadi smo stali

OgPortal

Došli na cijepljenje na Velesajam, dočekalo ih neugodno iznenađenje: ‘Netko za ovo treba odgovarati!‘

OgPortal