Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Uhićena iskusna inspektorica. Častila se u lokalima koji su kršili epidemiološke mjere

Uhićena inspektorica

Sanitarna inspektorica (57) uhićena je jer nije procesuirala zagrebačke kafiće i restorane koji su od kraja studenog prošle godine do 10. veljače ove godine radili unatoč epidemiološkim mjerama.USKOK je protiv nje otvorio istragu nakon što ju je policija prijavila da nije procesuirala ugostiteljske objekte koji su bili otvoreni iako im je rad bio zabranjen. Još je utvrđeno da se u njima častila.

Omogućila je, tvrde istražitelji, tvrtkama u čijem su vlasništvu ti lokali da rade, a njihovim vlasnicima da nezakonito zarađuju.

Nikoga nije prekršajno prijavila
Prema prijavi, 57-godišnja inspektorica sastavljala je i zapisnike o obavljenom inspekcijskom nadzoru u pojedinim trgovinama bez da ih je stvarno i pregledala. Utvrđeno je i da u dva navrata, prilikom provođenja nadzora, nije napravila zapisnike o utvrđenim prekršajima, pa vlasnici nisu procesuirani.

U istrazi će odgovarati i zbog muljanja s vlasnicima jedne zagrebačke ljekarne kod kojih je pronašla proizvode od silikona koji nisu imali urednu dokumentaciju. Naime, isti dan kada su stavljeni u prodaju bio je podnijet zahtjev za njihovom registracijom.

Uzela je mito, pa je uhićena
Čim je to utvrdila inspektorica je, prema tvrdnji USKOK-a, otišla do tvrtke koja je te proizvode odlučila registrirati. Objasnila im je da im prijeti kazna od 60 tisuća kuna. Paralelno s tim, navodi se u prijavi, rekla im je da im može preko svog prijatelja srediti dokumente potrebne za ishođenje odobrenja. Za to su, rekla im je navodno, morali platiti dvije tisuće eura.

Istražitelji su dalje utvrdili da je doista povezala vlasnike dvije firme, te im pomogla u izradi dokumentacije. Za to su ona i njezin prijatelj uzeli onih dvije tisuće eura, nakon čega je ona uhićena.(telegram.hr)

Posljednje objavljeno

MOJA PRIČA Dragica Luketić, predsjednica udruge ‘Radost’ iz Ogulina

OgPortal

Sufinanciranje troškova sterilizacije i kastracije pasa i mačaka

OgPortal

Organizirat će se punktovi za masovno cijepljenje

OgPortal

Greške s platformom Cijepise, Beroš: Isprike svima, sve ćemo još provjeriti

OgPortal

Zaplijenjena dva kilograma amfetamina i tisuću tableta MDMA

OgPortal

Kapsula Crew Dragon s posadom lansirana prema ISS-u

OgPortal