Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Johnson: Ponovno otvaranje škola u Engleskoj korak prema normalnom životu

boris johnson ist

Ponovno otvaranje engleskih škola za sve učenike u ponedjeljak bit će prvi korak prema normalnom životu i moguć je samo zahvaljujući naporima koje su svi uložili da se smanji stopa širenja bolesti covid-19, rekao je britanski premijer Boris Johnson.

Johnson je najavio plan popuštanja mjera po kojemu će se najprije otvoriti škole, a nakon toga će se postupno ublažavati ograničenja okupljanja i ponovno otvarati prodavaonice koje ne prodaju osnovne namirnice te druga mjesta okupljanja.

Vlada se nada da će u zadnjoj fazi, koja neće nastupiti prije 21. lipnja, ukloniti i zadnje zapreke međusobnim kontaktima.

“Ponovno otvaranje škola doista pokazuje napor cijele nacije da pobijedi ovaj virus”, rekao je Johnson.

“Zahvaljujući odlučnosti svakoga pojedinca u ovoj zemlji sada se možemo približiti osjećaju normalnoga života – a vraćanje djece u učionice prvi je korak prema tome”, dodao je.

Svaki korak u planu ovisit će o broju zaraženih, priopćila je vlada. Nada se da će pandemiju suzbiti program cijepljenja, u sklopu kojega je već gotovo 22 milijuna ljudi primilo cjepivo, kao i redovito testiranje.

Mnoge srednje škole i fakulteti već su počeli pozivati učenike i studente na prva brza testiranja na covid-19, a prošloga tjedna provedeno ih je gotovo milijun, priopćila je vlada.

Nakon tri početna testiranja u ustanovama, učenici i studenti dobit će dva testa kojima će se svakoga tjedna testirati kod kuće, napominje vlada dodajući da je u škole i fakultete diljem zemlje dopremljeno gotovo 57 milijuna testova.(N1)

Posljednje objavljeno

MOJA PRIČA Dragica Luketić, predsjednica udruge ‘Radost’ iz Ogulina

OgPortal

Sufinanciranje troškova sterilizacije i kastracije pasa i mačaka

OgPortal

Organizirat će se punktovi za masovno cijepljenje

OgPortal

Greške s platformom Cijepise, Beroš: Isprike svima, sve ćemo još provjeriti

OgPortal

Zaplijenjena dva kilograma amfetamina i tisuću tableta MDMA

OgPortal

Kapsula Crew Dragon s posadom lansirana prema ISS-u

OgPortal