Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Zbog gužve na Bandićevom sprovodu kažnjeni su Holding i Gradska groblja

Sprovod Bandić

Pogreb pokojnog gradonačelnika Milana Bandića održan je prošle srijede na Mirogoju, a na njemu se okupilo preko 1000 ljudi iako je na snazi bila, i dalje je, odredba o maksimalnih 25 osoba na pogrebu. Kako sada javlja Index, upravo zbog toga su organizatori pogreba, Zagrebački holding i v.d. voditelja podružnice Gradskih groblja Roko Gruja, kažnjeni zbog kršenja mjera.

Naime, Služba za inspekcijske poslove Ravnateljstva civilne zaštite je nakon pogreba podnijela dvije prekršajne prijave po kojima 20.000 kuna mora platiti Holding kao pravna osoba, dok je 10.000 kuna kazne dobio Gruja kao odgovorna osoba u pravnoj osobi.

Što je utvrdila inspekcija?
“Inspekcijom je utvrđeno da je na sprovodu bilo više od 1000 osoba, a Grad Zagreb je znao da će ih biti puno jer su se za to pripremali pa su tako organizirali 300 covid-redara, 4000 zaštitnih maski, na litre dezinfekcijske tekućine, tako da su bili svjesni prekršaja. Sud će presuditi jesu li krivi te kolika će im biti kazna”, doznaje Index iz Ravnateljstva civilne zaštite.

No, javljaju i kako će usto Općinskom sudu biti podneseni optužni prijedlog i to jedan protiv pravne osobe, Grada Zagreba, a drugi protiv odgovorne osobe, odnosno v.d. gradonačelnika Jelene Pavičić Vukičević i to zato što su oni bili organizatori pogreba.

Posljednje objavljeno

Računalna prijevara

OgPortal

Milanović i Plenković neće skupa u Jasenovac? Pantovčak: ‘Uputili smo poziv, odgovora nema‘

OgPortal

Markotić očekuje manje zaraženih, otkrila i hoće li ovog ljeta biti ukinuta obveza nošenja maski

OgPortal

Potres magnitude 6 pogodio zapadnu Indoneziju

OgPortal

Knjiga za večeru

OgPortal

SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta

OgPortal