Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ocjena Vlade za veljaču: Štite svoju kastu, dok narod pati

Plenković ist

U državi ništa ne funkcionira kako treba, od cijepljenja preko obnove do izbora predsjednika Vrhovnog suda. Građani će na lokalnim izborima ocijeniti Plenkovića i njegove ministre. Zasad im ne cvatu ruže
Jedva su gore mogli. Plenkovićeva vlada pokazala se kao čuvar feudalnih povlastica vladajuće kaste, što se najbolje vidjelo po dvostrukim kriterijima za provedbu epidemioloških mjera.

Udruga Glas Poduzetnika, koja je organizirala prosvjed na središnjem zagrebačkom trgu, kažnjena je visokom novčanom kaznom, dok su masovno posjećeni pogrebi pripadnika elite tretirani kao nešto logično. Štoviše, ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je kako “virus nije šampion u skoku u dalj”.
Tražilica Google će vam izbaciti barem 30 izjava Vilija Beroša u kojima naglašava kako se “moramo pridržavati mjera”. Otto Barić junior izrazio je osjećaje većeg dijela nacije kad je napisao: “Sram me je države i grada u kojima živim. Prije nepuna tri mjeseca umro je moj otac i bilo nam je teško, ali i potpuno normalno da stotinama ljudi koji su htjeli doći na njegov pogreb objasnimo da to nije primjereno situaciji i uvjetima pandemije. I onda danas ovo… Stvarno ne zaslužujemo bolje! Jadnici”.
Prošlog mjeseca neki je beskućnik osuđen na bezuvjetnu zatvorsku kaznu jer je ukrao vrećicu Vegete i kobasicu (koje je vratio), dok smo po tisku mogli čitati kako Tomislav Horvatinčić opet ne ide na odsluženje kazne, nego na operaciju. A premijer Plenković, čiji je kandidat za predsjednika Vrhovnog suda propao zbog predsjednikove odbijenice umjesto dijaloga s Milanovićem, kako bi se napokon pronašao pošten čovjek za predsjednika suda, krenuo je u natezanje s njim. To nije borba za pravnu državu, nego sukob ega.

Jednaku je sebičnost pokazao kod imenovanja čelnika Fonda za obnovu Zagreba. Kad mu se Damir Vanđelić suprotstavio, on se uvrijedio pa počeo tražiti nekog iz redova HDZ-ove i Bandićeve zagrebačke koalicije, da bi od te ideje odustao tek kad je vidio da će mu štetiti. U tom se natjecanju ega gubi vrijeme, a u Zagrebu je dosad, nakon potresa, protupotresno obnovljena samo jedna zgrada. Jedna jedina.

ocjena-vlade
Istovremeno smo na HRT-u čuli kako su se Turci, kojima je potres u Izmiru srušio stanove i kuće, uselili u nove. Na cijepljenju je Vlada također zakazala. Cjepiva nema dovoljno (za taj problem ne snose odgovornost jer je cijela EU zakazala), ali ono cjepivo koje je došlo podijeljeno je “po babi i stričevima”.

Cijepljeni su brojni rođaci uglednika, regionalni čelnici inače beskorisne feudalne ustanove HGK, masa lokalnih šerifa, dok svi drugi čekaju svoj red. Po Hrvatskoj se širi potmuli bijes zbog ovako očite diskriminacijske političke Plenkovićeve vlade, koja proljetne izbore ne može čekati s puno optimizma. Ako im “operacija Sputnik” (panični pokušaj nabave ruskog cjepiva kako bi se spasili do lokalnih izbora) ne uspije, ocjena koju će im izreći građani neće biti prolazna. (24sata.hr)

Posljednje objavljeno

Rad pedijatrijske ordinacije u jednoj smjeni

OgPortal

Zoran Mamić: Podnio sam zahtjev za odsluženjem kazne u Bosni i Hercegovini!

OgPortal

Apel ravnateljice Doma zdravlja Zlate Kurelac

OgPortal

Žena i muškarac s Krka ostali bez više od milijun kuna, policija: ‘Ovo su najčešće online prevare‘

OgPortal

Tomislav Boljar (HSS) i Katarina Srakočić (SDP) traže povjerenje Dugorešana za još jedan mandat: Nastavljamo kadi smo stali

OgPortal

Došli na cijepljenje na Velesajam, dočekalo ih neugodno iznenađenje: ‘Netko za ovo treba odgovarati!‘

OgPortal