Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Nenajavljeni Filipović htio dati izjavu u školi, ravnateljica pozvala policiju: ‘Nije nas obavijestio‘

PROPUST ŠEFA KAMPANJE

Voditelj Fiipovićeve kampanje Zvonimir Milas rekao je da je došlo do propusta i da škola doista nije bila obaviještena.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović u petak je posjetio Glazbeno učilište Elly Bašić u Zagrebu. No, kako njegov dolazak nije službeno najavljen, ravnateljica škole Mirela Buchberger Karlo je Filipovića i suradnike zamolila da napuste prostor škole, a nakon toga je kontaktirala i policiju, prenosi N1.

Filipović je najprije kazao da je posjet Glazbenom učilištu Elly Bašić bio najavljen nekoliko dana unaprijed.

“Sustavno radimo, jučer smo bili u Blatu, ovo je isto tako najavljeno nekoliko dana prije, sljedeći tjedan obilazimo nekoliko lokacija. Prema tome, itekako se dobro promišlja o svakom koraku u ovoj kampanji. Ravnateljica isto tako zna koliko je europskog novca ušlo u ovu školu i mi ćemo nastaviti raditi tim tempom da bi ovaj ovdje dio, koji ne izgleda kao glazbeno učilište, pretvorili u nove kulturno-obrazovne sadržaje”, poručio je Filipović.

Potom je voditelj njegove kampanje Zvonimir Milas rekao je da je ipak došlo do propusta i da škola nije bila obaviještena.

“Napravio sam propust, nisam obavijestio školu da ću ovdje doći.”

Ravnateljica Mirela Buchberger Karlo za N1 je kazala da posjet HDZ-ovog kandidata nije bio najavljen.

“Moje kolege došle su u ured obavijestiti me da se u dvorištu škole nešto događa. S čuđenjem i razočaranjem sam ustanovila da se u dvorištu škole odvija predizborna kampanja jednog od kandidata za gradonačelnika o čemu škola nije bila službeno obaviještena niti je dala suglasnost za tako nešto. Mislim da to nije u redu i apeliram na buduće akcije kandidata da ne koriste škole za svoje kampanje jer škola je prostor koji mora zaštititi privatnost učenika. Nije ugodno i nije po pravilima”, kazala je i dodala:

“Prvo sam zamolila ekipu da napusti dvorište, ali oni to nisu učinili. Ispričali su se da je došlo do propusta. Kontaktirala sam gradski ured za obrazovanje i prijavila sam policiji nedopušten ulazak u prostor škole.” (jutarnji.hr)

‘Politička promidžba je zabranjena na prostoru škole’
Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić Jutarnjem je potvrdio kako politička promidžba nije dozvoljena na školskom prostoru.– Odgojno-obrazovne ustanove ne smiju se koristiti za političku promociju. Ulazak osoba koje nisu zaposlenici škole ili učenici je zabranjen, sukladno epidemiološkim mjerama. Vidim da je ravnateljica postupila sukladno svojim ovlastima i nemam što dodatno komentirati na ovu temu, rekao je Lovrić. (jutarnji.hr)