Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Izraelca (39) koji je biciklom obišao cijeli svijet i prešao 6 kontinenata pregazio bus u blizini njegove kuće

Izraelac

Sportaš i avanturist koji je biciklom prošao gotovo cijeli svijet i preživio pad s 500 metara visoke planine u Indiji preminuo je nakon nesreće koja se dogodila u blizini njegove kuće na sjeveru Izraela.

Roei Sadan, poznatiji kao ”Jinji” preminuo je nakon što ga je, dok je vozio bicikl u blizini ulaza u kibuc Rosh Hanikra, udario autobus United Toursa. To se dogodilo u srijedu oko 14:30 sati. Primljen je u Medicinski centar u Nahariji u kritičnom stanju, izvijestio je izraelski medij Times of Israel.Sadan (39) je od 2007. do 2011. godine biciklirao kroz 42 zemlje na šest kontinenata. Za The Jerusalem Post je 2010. godine izjavio: – Dok vozim bicikl po kontinentima, nisam sam. Posjećujem izraelska veleposlanstva širom svijeta, držim predavanja u školama i govorim svijetu o Izraelu…Neki me zovu ”veleposlanik na kotačima”.

Sadan je biciklom išao od sjeverne Aljaske niz zapadnu obalu Sjeverne, zatim Srednje pa Južne Amerike. Potom je bicikl vozio od vrha Južne Afrike do Etiopije. Nakon toga je u Izraelu napravio dvotjednu pauzu. U sljedećoj etapi je prošao preko Europe, Turske, Uzbekistana sve do Kine. U posljednjoj svjetskoj etapi biciklirao je 10.000 kilometara kroz Australiju i Novi Zeland.(jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

Računalna prijevara

OgPortal

Milanović i Plenković neće skupa u Jasenovac? Pantovčak: ‘Uputili smo poziv, odgovora nema‘

OgPortal

Markotić očekuje manje zaraženih, otkrila i hoće li ovog ljeta biti ukinuta obveza nošenja maski

OgPortal

Potres magnitude 6 pogodio zapadnu Indoneziju

OgPortal

Knjiga za večeru

OgPortal

SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta

OgPortal