Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

U Britaniji od Uskrsa cjepivo za sve iznad 40 godina

Britancima iznad 40 godina bit će ponuđena prva doza cjepiva protiv covida-19 do Uskrsa, 4. travnja, jer će veća ponuda omogućiti brzo širenje programa cijepljenja, izvijestio je dnevni list Telegraph, citirajući izvor iz vlade.

Očekuje se da će se zalihe cjepiva u Britaniji i više nego udvostručiti, što će Nacionalnoj zdravstvenoj službi (NHS) omogućiti da u idućim tjednima nudi milijun doza dnevno, objavio je taj britanski list.

Očekuje se da će ljudi iznad 50 godina starosti dobiti pozive za cijepljenje tijekom idućega tjedna, što je otprilike tri tjedna prije vladina ciljanog roka, navodd Telegraph.

Međutim, glasnogovornica britanskog ministarstva zdravstva i socijalne skrbi kazala je za Reuters kako je “netočna” tvrdnja da će se starijim od 40 godina do Uskrsa ponuditi cjepivo.

  • Utvrdili smo svoje vremenske rokove za program cijepljenja i to se ne mijenja. Namjeravamo ponuditi prvu dozu svim starijima od 50 godina do sredine travnja, a svim odraslima do kraja srpnja, rekla je glasnogovornica. (hrt.hr)