Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

U Britaniji od Uskrsa cjepivo za sve iznad 40 godina

london ist

Britancima iznad 40 godina bit će ponuđena prva doza cjepiva protiv covida-19 do Uskrsa, 4. travnja, jer će veća ponuda omogućiti brzo širenje programa cijepljenja, izvijestio je dnevni list Telegraph, citirajući izvor iz vlade.

Očekuje se da će se zalihe cjepiva u Britaniji i više nego udvostručiti, što će Nacionalnoj zdravstvenoj službi (NHS) omogućiti da u idućim tjednima nudi milijun doza dnevno, objavio je taj britanski list.

Očekuje se da će ljudi iznad 50 godina starosti dobiti pozive za cijepljenje tijekom idućega tjedna, što je otprilike tri tjedna prije vladina ciljanog roka, navodd Telegraph.

Međutim, glasnogovornica britanskog ministarstva zdravstva i socijalne skrbi kazala je za Reuters kako je “netočna” tvrdnja da će se starijim od 40 godina do Uskrsa ponuditi cjepivo.

  • Utvrdili smo svoje vremenske rokove za program cijepljenja i to se ne mijenja. Namjeravamo ponuditi prvu dozu svim starijima od 50 godina do sredine travnja, a svim odraslima do kraja srpnja, rekla je glasnogovornica. (hrt.hr)

Posljednje objavljeno

Novi potres u Hrvatskoj, epicentar mu je bio blizu Karlovca: ‘Zatutnjalo je, a onda i zaljuljalo’

OgPortal

Troje članova svemirske postaje sigurno sletjelo na Zemlju

OgPortal

Bolnica Karlovac od ponedjeljka prima samo hitne i onkološke pacijente: Imamo prostora i opreme, ali ljudski nam kapaciteti nisu bezgranični

OgPortal

Zoretić najavio pojačan tempo: Do kraja lipnja u Karlovačkoj županiji bit će cijepljeno još bar 60.000 ljudi; imat ćemo 60 posto procijepljenosti

OgPortal

Milanović o Berošu: Očito nema podršku svog šefa, on je tu da ga se potroši

OgPortal

Draženka Polović kandidatkinja za gradonačelnicu, Dimitrije Birač za zamjenika: Nemamo ortake, ni svoje ljude, nego sugrađane i suradnike koji žele Karlovac jednakih prilika za sve

OgPortal