Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Prva sjednica zagrebačke Skupštine bez Bandića

Jelena Pavičić Vukičević

U Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma počinje 40. sjednica Gradske skupštine, najvjerojatnije posljednja prije lokalnih izbora u svibnju. Prva je to sjednica nakon smrti gradonačelnika Milana Bandića pa će pokazati mogući novi raspored političkih snaga u zastupničkim redovima.
Na pitanja zastupnika tijekom aktualnog sata odgovarat će zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević. Na dnevnom redu je više od 70 točaka. Zastupnici će odlučiti i o prijedlogu o dodjeli Nagrade Grada Zagreba, kao i o prijedlogu da se Alemki Markotić dodjeli Nagrada Zagrepčanka godine.

Na dnevnom redu sjednice bi se, uz ostalo, Među trebao naći Zaključak o davanju koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti pročišćavanja otpadnih voda na području Grada Zagreba, zatun prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika Skupštine, izmjene Odluke o izborima te prijedlog o raspisivanju izbora za članove vijeća Gradskih četvrti i Mjesnih odbora.

Uoči početka sjednice udruga za zaštitu okoliša Resnik održat će prosvjedni performans “Uništeni naš Grade, još i i spalionicu Ti rade..”. (hrt.hr)

Posljednje objavljeno

Udruga “Drvo života” uključila se u projekt “Siguran dom”

OgPortal

Papa vodio misu sa zatvorenicima i izbjeglicama

OgPortal

Nedjeljom u 2: Tomislav Tomašević

OgPortal

U Beču uhićenja prosvjednika protiv epidemijskih mjera

OgPortal

Valent i Martin Sinković doveslali su do još jednog uspjeha u svojoj čudesnoj karijeri

OgPortal

Jelena Pavičić Vukičević pozitivna na koronavirus

OgPortal