Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Čovjek koji je razvijao Pfizerovo cjepivo vjeruje da će Europa i SAD do kraja ljeta obuzdati covid-19

Pfizer

Ugur Sahin, osnivač BioNTecha koji je s Pfizerom razvio cjepivo protiv covida-19, vjeruje da će virus do kraja ljeta biti pod kontrolom u većini europskih država i u SAD-u.Nijemci su sve nestrpljiviji oko restriktivnih mjera uvedenih zbog koronavirusa, a vlade država Europske unije kritizirane su zbog sporog cijepljenja stanovništva i poteškoća u nabavci cjepiva.

Sahin, osnivač njemačke tvrtke BioNTech, smatra da su ti problemi privremeni, da je moguće cijepiti 70 posto Nijemaca do kraja rujna i da virus tada više neće biti toliki problem.

‘Bit će mutacija, ali nas neće plašiti’
“U mnogim europskim državama i SAD-u nam do kraja ljeta više neće biti potrebna opća zatvaranja”, rekao je za novine Welt am Sonntag.

“Bit će izbijanja virusa, no ona će biti pozadinski šum. Bit će mutacija, ali nas neće plašiti“.Dosad je u Njemačkoj barem jednu dozu cjepiva primilo gotovo 9 posto stanovništva. U Britaniji je jednu dozu primilo više od 50 posto državljana.

Pada popularnost konzervativcima
Sporo cijepljenje i nastavak restriktivnih mjera u Njemačkoj utječu na popularnost konzervativaca kancelarke Angele Merkel kojima prema anketama pada podrška u godini izbora, prenosi agencija Reuters.

„Mnogi su jednostavno razočarani“, kazao je bavarski konzervativni premijer Markus Sode, potencijalni nasljednik Merkel na parlamentarnim izborima, za novine Frankfurter Allgemeine Zeitung.(telegram.hr)

Posljednje objavljeno

Kritično u Brazilu: predsjednik i dalje odbija proglasiti lockdown

OgPortal

Vlada raspisuje lokalne izbore

OgPortal

Vlada raspisuje lokalne izbore, na sjednici i o covid dodatku

OgPortal

Nijemcima ispod 60 godina nakon AstraZenece druga doza drugog cjepiva

OgPortal

Uoči izbora prigodno i Karlovačka županija krenula u promociju županice – HDZ-ove kandidatkinje: Obavještavamo javnost o radu, radili smo to i prije

OgPortal

Započeli su radovi sanacije odlagališta otpada „Sodol“

OgPortal