Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Nove nevolje u slavonskom HDZ-u: Raskolio se još jedan ogranak, ogorčeni ‘odmetnici‘ napali šefa Nedoklana

Mario Banožić ist

Nezadovoljstvo u HDZ-ovim organizacijama u Vukovarsko-srijemskoj županiji ne jenjava. Prije nekoliko dana, kako smo doznali, 11 od 17 članova općinskog odbora HDZ-a Nuštar te 7 članova Izvršnog odbora temeljnog ogranka Nuštar, podnijeli su 19. ožujka neopozive ostavke na svoje dužnosti. O tome su obavijestili županijski odbor HDZ-a i njegova šefa Marija Banožića uputivši im pismo u kojem su obrazložili tu svoju odluku.

– S obzirom na situaciju u općinskom odboru HDZ-a općine Nuštar u koju ste bili upućeni, a s istom smo vas upoznali i dopisom koji smo dostavili tajniku ŽO, gosp. Nagliću 2. ožujka 2021., gdje smo naveli razloge zbog kojih dolazi do problema u funkcioniranju općinskog odbora te isto tako predložili konkretna rješenja za rješavanje problema, a nismo od vas povratno dobili nikakav odgovor na naš dopis, odlučili smo podnijeti neopozive ostavke – navodi se u pismu, u kojem se iznosi i sljedeće:

– Naime, nije istina, kako tvrdi predsjednik OO HDZ-a Nuštar Ivan Nedoklan, da se članovi nisu odazivali na sjednice općinskog odbora, što možete vidjeti i po zapisnicima s istih, nego su većina članovi napustili sjednice jer predsjednik nije želio uvrstiti u dnevni red predložene točke, niti uopće raspravljati o istima. Također naglašavamo da predsjednik nije sazvao sjednicu općinskog odbora u posljednja dva mjeseca – stoji u dopisu u kojem se ističe kako je važno napomenuti da se radi o 11 od 17 članova općinskog odbora.- Očekivali smo od vas da će netko doći s više stranačke instance na sjednicu općinskog odbora da zajednički pokušamo riješiti nastalu situaciju kako bismo stranku pripremili za predstojeće lokalne izbore i pridonijeli zajedničkom uspjehu, međutim, vidimo da ni nakon dva tjedna nismo od vas dobili nikakav odgovor, niti ste izrazili bilo kakav interes za rješavanje situacije, stoga ne želimo biti teret stranci u pripremi za lokalne izbore i zbog toga smo donijeli ovakvu odluku. Nitko od nas neće i ne želi istupiti iz članstva HDZ-a, ali smatramo da samovolja jednog čovjeka i njegovo vođenje općinskog odbora nije dobro za budućnost naše organizacije i zbog toga ne želimo sudjelovati u istom – zaključuje se u dopisu, koji su potpisali svi članovi koji su podnijeli ostavke.

Kako se neslužbeno priča u HDZ-u, jedan od razloga nezadovoljstva je i to što šef općinskog odbora Ivan Nedoklan nije htio sazvati sjednicu na kojoj je trebalo odabrati kandidata za načelnika. Navodno je kandidat već prije bio odabran u dogovoru s Banožićem, a riječ je, kažu, o Vedranu Domazetu.

Doznajemo da je HDZ napustio i Mario Pavlović, zamjenik načelnika općine Bogdanovci koji u utrku, kažu neki HDZ-ovci, također ide kao nezavisan kandidat.(jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

Okrutni maloljetnici napali beskućnika i sve snimili: ‘Bilo ih je 7, nisam mogao protiv njih’

OgPortal

Hitni sastanci u EMA-i nakon odgode isporuke cjepiva Johnson&Johnsona, oglasio se i HZJZ

OgPortal

Poziv za predaju ponuda predavača u programima obrazovanja odraslih

OgPortal

Ogulinka Milana Kalmar jedina je certificirana postpartum doula na središnjem području Hrvatske

OgPortal

Milanović se sastao s braniteljima: ‘Pitanje nestalih mora se riješiti prije ulaska Srbije u EU‘

OgPortal

Možemo! Karlovac i Nova ljevica – Loše upravljanje pandemijom u Karlovačkoj županiji

OgPortal