Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Nacionalni stožer danas o novim mjerama

kolaz_korona ministri ist

U Hrvatskoj su jučer zabilježena 1673 nova slučaja zaraze koronavirusom, a udio pozitivnih među testiranima je gotovo 20 posto. Preminulo je još desetero oboljelih. U bolnici se liječi 1071 pacijent, na respiratoru ih je 100. Samo od početka ovoga tjedna zaraženo je više od 4 i pol tisuće ljudi. U sve više uzoraka koji se sekvenciraju, potvrđuje se britanski soj.
Stožer civilne zaštite jučer je donio odluke o pooštravanju epidemioloških mjera za četiri županije: Primorsko-goransku, Karlovačku, Zagrebačku i Dubrovačko-neretvansku. Ipak, u prve tri – terase ugostiteljskih objekata zasad ostaju otvorene, dok se u Dubrovačko-neretvanskoj zatvaranje proširuje na cijelu županiju.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, škole u sve više županija prelaze na takozvani model C. O tome će danas detaljnije govoriti Stožer civilne zaštite, no sve upućuje na to da bi se od ponedjeljka u polovini županija nastava ponovno održavala na daljinu.
Stojanović: Povećana incidencija u Istarskoj županiji

Aleksandar Stojanović, ravnatelj HZJZ Istarske županije, u emisiji Dobro jutro, Hrvatska je rekao kako je i u toj županiji u protekla dva tjedna došlo do povećane incidencije koja je vidljiva i u broju povećanom broju osoba koje su u samoizolaciji i izolaciji ali i u povećanom broju hospitalizacija.

  • Došlo je do pojave novih sojeva u našoj županiji što se može vidjeti u ubrzanom širenju zaraze odnosno broju novozaraženih osoba, rekao je.

Kaže kako cijepljenje u toj županiji ide svojim tijekom s obzirom na količinu cjepiva koju su dobili.

  • Više od 1900 osoba je procijepljeno u našoj županiji na 9 punktova u 7 gradova. Cijepljenje se djelomično obavlja u ordinacijama liječnika obiteljske medicine ili u domovima onih pacijenata koji ne mogu doći u ambulantu, rekao je Stojanović.

Ističe kako je još uvijek je veći interes za cijepljenje nego što ima cjepiva.

  • Očekuje se da ćemo idući tjedan dobiti nešto manje od 5 tisuća doza cjepiva, kaže.

Stojanović kaže da prema najavama turističkih kompanija se očekuje određen broj gostiju za uskrsne blagdane.

  • Ali prema njihovim najavama turistička sezona se planira od druge polovine svibnja. Strani državljani su obuhvaćeni protokolima dolaska i oni dolaze s negativnim nalazima. Nadamo se da će uvođenje tzv. kovid putovnica olakšati protok gostiju, poručio je. (hrt.hr)

Posljednje objavljeno

Komentar Šprajca o remek nedjelu u Ministarstvu zdravstva: Đavo kad jednom uđe ne izlazi tako lako

OgPortal

Računalna prijevara

OgPortal

Milanović i Plenković neće skupa u Jasenovac? Pantovčak: ‘Uputili smo poziv, odgovora nema‘

OgPortal

Markotić očekuje manje zaraženih, otkrila i hoće li ovog ljeta biti ukinuta obveza nošenja maski

OgPortal

Potres magnitude 6 pogodio zapadnu Indoneziju

OgPortal

Knjiga za večeru

OgPortal