Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Najmanje petero mrtvih u naletu tornada u Alabami

tornado 23 ist

Američku saveznu državu Alabamu u četvrtak je poharalo nekoliko snažnih tornada, odnijevši najmanje pet života, dok je više desetaka ljudi ozlijeđeno, a mnogi su ostali bez krova nad glavom.

Petero je žrtava potvrđeno u gradu Ohatchee na sjeverozapadu Alabame. Tornado je oštetio zgrade i kuće te rušio drveće, priopćila je Agencija za upravljanje kriznim situacijama okruga Calhoun. Spasilačke su ekipe na terenu u potrazi za mogućim novim žrtvama.

Fotografije objavljene na društvenim mrežama pokazuju niz urušenih zgrada, odnijetih krovova. Jednog je policajca u oluji pogodila munja, te je hospitaliziran.

Guvernerka Alabame Key Ivey upozorila je da su dijelovi te savezne države i dalje zahvaćeni opasnim vremenskim uvjetima. Pozvala je sve koji se nalaze na putu tornada i olujnih formacija da budu u stanju visoke pripravnosti.

Portal Al.com izvijestio je o “više ozlijeđenih” u okrugu Shelby, jugoistočno od Birminghama. “Okrug Shelby pretrpio je značajne štete od tornada. Neke su kuće potpuno uništene”, kazao je šerif tog okruga John Samaniego za Al.com.

Ured šerifa okruga Jefferson na Twitteru je potvrdio da je i to područje pogođeno tornadom, uz upozorenje građanima da hitno odu u sklonište. Nacionalni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja za tornada za veći dio sjeverne regije te savezne države. (hrt.hr)

Posljednje objavljeno

U Ogulinu čak 47 novih slučajeva zaraze

OgPortal

Pazite što kupujete: trgovine pune jabuka iz Srbije i Makedonije, lažno deklariranih kao domaće!

OgPortal

Umro je Ramsey Clark, bivši američki ministar pravosuđa koji je bio pravni savjetnik Miloševiću

OgPortal

Vodstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture oduševljeno projektom na Poredicama

OgPortal

Pohane polpete od brokule

OG Portal

Korona party usred Zagreba: ‘Mladež se zabavlja. Sramotno’

OgPortal