Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ovo nisu istine! Djeci u vrtiću podijelili pogače s logom HDZ-a: ‘Naljepnica je malo velika. Ispričavam se’

peciva hdz

RODITELJI BIJESNI

Dječji vrtići podliježu strogim higijensko-sanitarnim propisima koji jasno određuju higijenske standarde vezane za hranu
Djeca iz Dječjeg vrtića Drniš dobila su uskrsne pogače, a na vrećici nije bilo deklaracije već samo naljepnica s logom HDZ-a i tekstom “Sretan Uskrs želi vam HDZ Šibensko – kninske županije”.

“Na ambalaži proizvoda nema nikakve deklaracije, tko je proizvođač, rok trajanja, sastav apsolutno nikakav podatak osim ‘famoznog’ loga. Unos ovakve vrste hrane u vrtić je zabranjen. Je li ovo neka bakica u kućnoj radinosti pakirala, u ovo veselo doba pandemije. Odakle je došao ovaj proizvod? Je li ovom mjesto u vrtiću? Je li ovo poruka roditeljima? Je li ovo oblik edukacije roditelja? Dakle ako želite dobro svom djetetu, znate što vam je činiti? Učlanite ga u HDZ! Ovo se dogodilo sad u predizborno vrijeme, danas, u četvrtak”, kazao je revoltirani roditelj za 24 sata.
Dječji vrtići kao odgojno-obrazovne ustanove podliježu strogim higijensko-sanitarnim propisima koji jasno određuju higijenske standarde vezane za hranu i prehranu djece, pa se tako hrana bez deklaracije, jasno istaknutog roka trajanja i sastava ne smije unositi.

“U predblagdansko vrijeme prihvaćamo sve donacije, bez obzira tko je donator. Ta donacija je napravljena jutros”, rekla je ravnateljica Niveska Vlaić.

Šef drniškog ogranka HDZ-a, tamošnji gradonačelnik ali i zastupnik u Saboru, Josip Begonja, tvrdi da je odmah provjerio gdje je donacija obavljena te tko je donirao.

“Odlučno se ograđujemo od toga. To nije donacija gradskog ogranka HDZ-a kojeg vodim. Te male uskrsne pogače je nešto što pripada tradiciji i ne dijeli gradski HDZ nego neki aktivisti, odnosno taj jedan ogranak. To nema veze s gradskom organizacijom HDZ – a”, rekao je Begonja.

“Ograđujem se od ove situacije, ne bih htio da ova tradicija bude zamrljana politikantstvom jer se ovakve ustanove ne smiju koristiti u te svrhe”, zaključio je.

“U zadnjih 15 – 20 godina u povodu Uskrsa mi svake godine radimo podjele pogača, doniramo pogače i ja ne vidim problem. Promidžba nije bila namjera, namjera je bila da se pogače iskoriste u vrtiću. Nismo imali doticaja s djecom zbog epidemiološke situacije “, rekla je gradska vijećnica i članica predsjedništva županijskog ogranka HDZ-a, Anita Aužina.

No, problem kojeg roditelji ističu nije donacija nego velike naljepnice s HDZ – ovim logom i činjenica da je prehrambeni proizvod ušao u vrtić mimo pravila da na sebi mora imati deklaraciju sa sastavom i alergenima. Uz to, zamotane su u vrećicu koja je samo zavezana, a ne znaju je li zamotana u sterilnim uvjetima. Aužina nije htjela reći gdje ih je kupila.

“Ove pogače su kupljene od strane HDZ – a i Zajednice žena. Ako sam pogriješila, pogriješila sam, ja se ispričavam. Naljepnica je malo velika, to je istina”, zaključila je. (rtl.hr)

Posljednje objavljeno

Rođendan Hrvatskog planinarskog društva Klek Ogulin

OgPortal

U Karlovačku županiju ovaj tjedan stiže 2.610 doza cjepiva – većina za ordinacije obiteljske medicine, još se cijepe starije osobe i kronični bolesnici

OgPortal

Komentar Šprajca o remek nedjelu u Ministarstvu zdravstva: Đavo kad jednom uđe ne izlazi tako lako

OgPortal

Računalna prijevara

OgPortal

Milanović i Plenković neće skupa u Jasenovac? Pantovčak: ‘Uputili smo poziv, odgovora nema‘

OgPortal

Markotić očekuje manje zaraženih, otkrila i hoće li ovog ljeta biti ukinuta obveza nošenja maski

OgPortal