Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je Milorada Pupovca

Povjerenstvo sukob interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je s 4000 kuna predsjednika SDSS-a i saborskog zastupnika Milorada Pupovca zbog nesklada u prijavljenoj i utvrđenoj imovni.

Povjerenstvo je provjerom utvrdilo da Pupovac nije prijavio plaću supruge u točnom iznosu ni ostala njena primanja, automobil, 69 dionica HT-a te dvije nekretnine od kojih je jedna u njegovom a druga u vlasništvu supruge.

Protiv saborskog zastupnika Davora Dretara postupak je pokrenut jer nakon stupanja na zastupničku dužnost nije prenio upravljačka prava nad dvjema tvrtkama – “Valentin šped” i “Vruča čuča”.

Postupak je pokrenut i protiv bivšeg predsjednika Uprave Janafa Dragana Kovačevića, osumnjičenog u aferi Janaf jer napuštanjem dužnosti nije podnio imovinsku karticu.

Postupci nisu pokrenuti protiv državnog tajnika u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Željka Uhlira, saborskog zastupnika i bivšeg predsjednika SDP-a Davora Bernardića te riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela.

Za Uhlira se u dvije prijave navodilo da je primio naknadu za predavanja o Zakonu o obnovi Zagreba u čijoj je izradi i sam sudjelovalo, no pokazalo da, iako je sudjelovao na tom predavanju u organizaciji Informatora, za to nije dobio naknadu.

Obersnel je bio prijavljen za primanje nedopuštenog dara nakon medijskih napisa da mu je prijatelj i riječki poduzetnik Mirko Pavičić na Korčuli, za vrijeme godišnjeg odmora platio ručak u jednom restoranu i najam plovila. Povjerenstvo je utvrdilo da su dužnosnik i Pavičić u prijateljskim odnosima, ali se se ne može utvrditi tko je podmirio te troškove.

Bernardić je bio prijavljen da je izbjegao plaćanje poreza za dobivenu stipendiju od oko 260 tisuća kuna, no postupak nije pokrenut jer je iz načelnog odgovora Porezne uprave proizašlo da zasad nije utvrđena obveza plaćanja poreza na tu stipendiju. (N1)

Posljednje objavljeno

Komentar Šprajca o remek nedjelu u Ministarstvu zdravstva: Đavo kad jednom uđe ne izlazi tako lako

OgPortal

Računalna prijevara

OgPortal

Milanović i Plenković neće skupa u Jasenovac? Pantovčak: ‘Uputili smo poziv, odgovora nema‘

OgPortal

Markotić očekuje manje zaraženih, otkrila i hoće li ovog ljeta biti ukinuta obveza nošenja maski

OgPortal

Potres magnitude 6 pogodio zapadnu Indoneziju

OgPortal

Knjiga za večeru

OgPortal