Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

U Srbiji cijepljenje gospodarstvenika i građana iz susjednih zemalja

Cijepljenje

Srbija je danas organizirala cijepljenje za 7500 gospodarstvenika iz zemalja regije za što je Gospodarska komora Srbije (PKS) osigurala 10.000 doza, a na beogrdskom sajmu u redu za cijepljenje čekaju i desetine građana susjednih zemalja i stranaca iz drugih država.Predsjednik PKS-a Marko Čadež i čelnik Komorskog investicijskog foruma Zapadnog Balkana (KIF ZB6) rekao je da će cijepljenjem 7500 gospodarstvenika Zapadni Balkan “biti 7500 puta jači”.

Cijepljenje je organizirano za gospodarstvenike iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Albanije i Crne Gore na punktovima u Beogradu i Nišu, a zanimanje za cijepljenje pokazao je i veliki broj poslovnih ljudi s Kosova.

Čadež je kazao kako to cijepljenje “ni na koji način ne ugrožava” kampanju procjepljivanja građana Srbije.

– Srbija je osigurala dovoljan broj cjepiva za sve, rekao je Čadež, naglasivši kako u uvjetima pandemije koronavirusa nitko “nije otok, niti to može biti” i kako “nikada nije bilo jasnije” da regija iz pandemije može izići samo zajedno.

Za cijepljenje u Srbiji zainteresirani su privatno i mnogi građani država regije koji su se prijavili posredstvom srbijanskog e-sustava, a beogradski mediji izvjestili su da se od subote ujutro na graničnim prijelazima, poglavito iz pravca BiH, u dugim kolonama čekalo na ulazak u Srbiju.

Prema posljednjim podacima vlade Srbije dano je više od 2,28 milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa, od toga je više od 920.000 osoba primilo i drugu dozu.(hrt)

Posljednje objavljeno

Karlovčanin osuđen zbog nevjerojatne gluposti: “Nazvao sam Hitnu i izlagao da imam koronu, jer nisam imao prijevoz od Mahična do Karlovca”

OgPortal

U dinamičnoj utakmici Ogulinci pobijedili

OgPortal

Mladić s nedopuštenog partyja u Belgiji bježao pred policijom. Pao je i poginuo

OgPortal

Sindikat znanosti traži upravni nadzor izbora dekana na Hrvatskim studijima

OgPortal

Udruga “Drvo života” uključila se u projekt “Siguran dom”

OgPortal

Papa vodio misu sa zatvorenicima i izbjeglicama

OgPortal