Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Agresivne objave Amazona zatekle Ameriku, Bezosa prozvali novim Trumpom: ‘Jeff postaje nervozan!‘

amazon ist

‘TRUMPIFIKACIJA‘

“Tweetovi su antagonistički, riskiraju Amazonov brend i mogli bi biti rezultat neovlaštenog pristupa”, smatra Amazonov sigurnosni tim

Čini se kako iza sarkastičnih i iznenađujuće agresivnih tweetova računa Amazon News stoji sam Jeff Bezos.

Kako saznaje Recode, izvršni direktor Amazona navodno je nezadovoljan načinom na koji njegov PR vodi “bitku” s američkim zastupnicima koji kritiziraju kompaniju pa im je naredio da im “uzvrate što jače mogu”.

Ako je Bezosu namjera bila odvratiti pažnju javnosti s izrazito bitne teme – odluke o tome hoće li Amazonovi radnici u Alabami osnovati sindikat, onda je u tome zasigurno uspio.
Malo broj medija pratio je glasovanje 6000 Amazonovih radnika u ponedjeljak. Većini je bio puno zanimljiviji rat na društvenoj mreži.

No, sada se otvara pitanje hoće li “uzvraćanje udarca” na Twitteru dodatno naškoditi kompaniji s obzirom na to da su komentari, koji su se ovih dana mogli pročitati na profilu “Amazon News”, neobično podsjetili na kasnonoćne izljeve bijesa bivšeg američkog predsjednika. Neki su čak cijeli događaj nazvali “Trumpifikacijom Big Techa”.

Nagla promjena
Promjena u stilu objavljivana tweetova računa Amazon News bila je toliko nagla i suprotna od uobičajene da je čak pokrenula internu istragu Amazonovog sigurnosnog tima, saznaje Recode.

“Tweetovi su nepotrebno antagonistički, riskiraju Amazonov brend i mogli bi biti rezultat neovlaštenog pristupa”, smatra sigurnosni tim.

Tko ustvari stoji iza tweetova, ne može se sa sigurnošću znati.

No, ako je suditi prema senatoru Bernieju Sandersu, radi se o očitoj panici unutar kompanije vrijedne 1,7 bilijuna dolara.

“Jeff Bezos, vrijedan 180 milijardi dolara, postaje nervozan”, izjavio je Sanders u nedjelju, “Boji se da će, ako radnici Amazona u Alabami izglasaju osnivanje sindikata, to dati hrabrosti radnicima iz cijele Amerike da prepoznaju njegovu pohlepu i izbore ekonomsku pravdu. On troši milijune protiv ovog sindikata samo kako bi milijarde mogao zadržati za sebe.”

Napali i Elizabeth Warren
Osim sa Sandersom, Amazon je u svađi i sa senatoricom Elizabeth Warren.

“Senatorice Warren, Vi donosite porezne zakone. Mi ih samo slijedimo. Ako Vam se ne sviđaju zakoni koje ste stvorili, onda ih slobodno mijenjajte”, tweetao je Amazon News nakon što je senatorica u jednom intervju rekla da “divovske kompanije poput Amazona prijavljuju ogromnu dobit, ali koriste rupe u zakonu i gotovo uopće ne plaćaju porez”.

Podsjetimo, “rat” na društvenim mrežama započeo je demokratski zastupnik Mark Pocan koji je prozvao diva internetske trgovine da se ne može zvati “progresivnim radnim mjestom” ako njegovi vozači/dostavljači moraju vršiti veliku nuždu u vrećice i urinirati u bočice.

To je pokrenulo čitav niz dobacivanja i eskaliralo objavom internog dokumenta koji dokazuje da Amazonovi vozači uistinu vrše nuždu u vrećice i boce jer u suprotnom ne bi stigli obaviti posao. Iako “odlazak na WC u bočice” nije toliko čest među radnicima u skladištima Amazona, oni su se požalili da se koriste drugim metodama kako bi stigli zadovoljiti povećane količine posla uslijed pandemije. Primjerice, oni paze da tijekom i prije odlaska na posao piju što manje tekućine ili trpe i odgađaju odlazak na WC što dulje mogu. (jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

Amerikanci cijepili 75 milijuna ljudi, objavljeno koliko njih je dobilo Covid, a koliko umrlo

OgPortal

Merkel branila izmjenu zakona koji saveznoj vladi daje veće ovlasti u pandemiji

OgPortal

Ericsson Nikola Tesla i IN2 demantiraju Ministarstvo: ‘Nismo radili web stranicu Cijepise‘

OgPortal

Zbog izjava na N1, Kerum pozvan na razgovor u policiju

OgPortal

Inicijativa učiteljica OŠ Ivane Brlić Mažuranić – predavanje o robotima i umjetnoj inteligenciji

OgPortal

Nacionalni stožer: U protekla 24 sata zabilježeno 2.698 novih slučajeva, preminule 44 osobe

OgPortal