Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Furjan o dugu veledrogerijama: Svi plaćamo doprinose, gdje je taj novac?

Mihovil-Furjan-750x460

Čelni čovjek Plive Mihovil Furjan komentirao je dug države prema veledrogerijama, a osvrnuo se i na izjave ministra zdravstva Vilija Beroša koji je kazao da bi se zbog duga mogao “povećati stupanj izdvajanja iz naših plaća”.

“Pitanje je dana kada će taj lanac nelikvidnosti puknuti”, kaže Furjan za Dnevnik.hr i dodaje kako je to sasvim realan scenarij.

“Bit će kao u sustavu Agrokora, do jučer je kompanija poslovala, a kada je stalo plaćanje od banaka, jednostavno je sustav stao”, uspoređuje Furjan.
Kaže kako distributeri lijekova prvo očekuju gašenje vatre pa zatim neki plan kako problem neplaćanja dugoročno riješiti.

“Generirao se novi dug od novih milijardu kuna, naplati se samo 15 posto i onda je to ogroman problem. Svi mi plaćamo poreze i doprinose, nije nam jasno gdje je taj novac”, kaže Furjan.

Komentirao je i najave ministra zdravstva Vilija Beroša o većim izdvajanjima s plaća građana za zdravstvo.

“Kontinuirao se od strane poslodavaca traže veća izdvajanja. Kako se mogu avansno plaćati maske i cjepiva, a veledrogerije čekaju naplatu godinu dana?”, pita se Furjan. (hr.n1info.com)

Posljednje objavljeno

Novi potres u Hrvatskoj, epicentar mu je bio blizu Karlovca: ‘Zatutnjalo je, a onda i zaljuljalo’

OgPortal

Troje članova svemirske postaje sigurno sletjelo na Zemlju

OgPortal

Bolnica Karlovac od ponedjeljka prima samo hitne i onkološke pacijente: Imamo prostora i opreme, ali ljudski nam kapaciteti nisu bezgranični

OgPortal

Zoretić najavio pojačan tempo: Do kraja lipnja u Karlovačkoj županiji bit će cijepljeno još bar 60.000 ljudi; imat ćemo 60 posto procijepljenosti

OgPortal

Milanović o Berošu: Očito nema podršku svog šefa, on je tu da ga se potroši

OgPortal

Draženka Polović kandidatkinja za gradonačelnicu, Dimitrije Birač za zamjenika: Nemamo ortake, ni svoje ljude, nego sugrađane i suradnike koji žele Karlovac jednakih prilika za sve

OgPortal