Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Premijer je iskazao poštovanje Josipu Joviću i ostalim braniteljima koji su dali život za slobodu Hrvatske

plenković Plitvice 2021

30 GODINA ‘PLITVICA‘
Plenkoviću netko iz publike dobacio ‘gdje ti je Pupovac!?‘, pogledajte reakciju premijera

Premijer Andrej Plenković na Plitvičkim jezerima je povodom 30. obljetnica akcije “Plitvice” položio vijenac ispred Spomen obilježja Josipu Joviću.

  • Danas na 30. obljetnicu krvavog Uskrsa, na spomen na akciju hrvatskih redarstvenika koji su prije 30 godina slijedom naredbe predsjednika Tuđmana došli na Plitvice kako bi vratili policijsku postaju, pokazali da hrvatske snage i pravni poredak funkcionira na našem teritoriju. Obilježavamo i 30. godišnjicu pogiblje Josipa Jovića, jednog od brojnih redarstvenika, policajca, branitelja, koji su u Domovinskom ratu dali sve što su imali za slobodu.

Prije mjesec dana bili smo u Pakracu i tamo smo obilježili praktički početak Domovinskog rata i ovakvih operacija. 30 godina kasnije naša vlada, potpredsjednik Tomo Medved, bio je u Aržanu, rodnom mjestu Josipa Jovića gdje je stavio kamen temeljac za spomen dom i memorijalni centar kako bi i tamo u tom kraju, odakle je puno branitelja bilo u ratu, iskazali poštovanje prema hrvatskim policajcima, redarstvenicima i njemu koji je prvi dao život za Hrvatsku. U ime Vlade želim im iskazati zahvalnost, poštovanje za slobodu koju su osigurali hrvatskom narodu i uvijek ćemo s dignitetom voditi računa o hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu – kazao je premijer.
Nakon obraćanja s govornice netko je iz ‘publike’ dobacio Plenkoviću ‘Gdje ti je Pupovac?’, a premijer mu je mirno odgovorio: U Zagrebu.

Posljednje objavljeno

Amerikanci cijepili 75 milijuna ljudi, objavljeno koliko njih je dobilo Covid, a koliko umrlo

OgPortal

Merkel branila izmjenu zakona koji saveznoj vladi daje veće ovlasti u pandemiji

OgPortal

Ericsson Nikola Tesla i IN2 demantiraju Ministarstvo: ‘Nismo radili web stranicu Cijepise‘

OgPortal

Zbog izjava na N1, Kerum pozvan na razgovor u policiju

OgPortal

Inicijativa učiteljica OŠ Ivane Brlić Mažuranić – predavanje o robotima i umjetnoj inteligenciji

OgPortal

Nacionalni stožer: U protekla 24 sata zabilježeno 2.698 novih slučajeva, preminule 44 osobe

OgPortal