Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

U Zagrebu obavezno nošenje maski i na otvorenim prostorima: ‘Evo kako ćete piti kavu‘

Šostar

Ova mjera tiče se i onih koji će ispijati kave na terasama kafića, najavio je Zvonimir Šostar
Uoči presice Nacionalnog stožera, zagrebački Stožer objavio je kako se u glavnom hrvatskom gradu uvode dvije nove epidemiološke mjere.

Korištenje zaštitnih maski bit će obavezno u svim zatvorenim prostorima gdje se odvijaju okupljanja, a bez izuzetaka se uvodi i obaveza nošenja maski na svim otvorenim prostorima.

Ova mjera tiče se i onih koji će ispijati kave na terasama kafića, najavio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’ Zvonimir Šostar.- Kad budu pili kavu, mogu skinuti masku, a onda je odmah vratiti na lice – objasnio je Šostar.

Naveo je da nema dokaza kako se cijepljeni građani ne mogu opet zaraziti i biti zarazni.

– Danima smo s epidemiolozima pokušavali smisliti najbezbolniji način kako zaustaviti virus – dodao je Šostar, prenosi Dnevnik.hr.

Prema odluci zagrebačkog stožera civilne zaštite, aktivirat će se i 345 djelatnika koji će se baviti preventivnim djelatnostima, ali i kontrolom provedbe mjera. Kontrolori karata u zagrebačkim tramvajima i autobusima također će biti angažirani u nadzoru provedbe mjera i upozoravati putnike na pravilno nošenje maski i korištenje sredstava za dezinfekciju.(jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

Novi potres u Hrvatskoj, epicentar mu je bio blizu Karlovca: ‘Zatutnjalo je, a onda i zaljuljalo’

OgPortal

Troje članova svemirske postaje sigurno sletjelo na Zemlju

OgPortal

Bolnica Karlovac od ponedjeljka prima samo hitne i onkološke pacijente: Imamo prostora i opreme, ali ljudski nam kapaciteti nisu bezgranični

OgPortal

Zoretić najavio pojačan tempo: Do kraja lipnja u Karlovačkoj županiji bit će cijepljeno još bar 60.000 ljudi; imat ćemo 60 posto procijepljenosti

OgPortal

Milanović o Berošu: Očito nema podršku svog šefa, on je tu da ga se potroši

OgPortal

Draženka Polović kandidatkinja za gradonačelnicu, Dimitrije Birač za zamjenika: Nemamo ortake, ni svoje ljude, nego sugrađane i suradnike koji žele Karlovac jednakih prilika za sve

OgPortal