Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

U Hrvatskoj 2234 novih slučajeva zaraze, 29 osoba preminulo

nac stožer 24 03 ist

U posljednja 24 sata zabilježena su 2234 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 13753. Među njima su 1 469 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 158 pacijenata. Preminulo je 29 osoba.

U Primorsko-goranskoj županiji u protekla 24 sata je 379 novooboljelih osoba od Covida-19, a šest je osoba umrlo u KBC-u Rijeka, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite. Proteklog dana testirana su 1102 uzorka, pa je udio pozitivnih 34,4 posto. U Kliničkom bolničkom centru Rijeka nije se povećao broj pacijenata u odnosu na petak, tako da ih je 156, među kojima je njih 15 na respiratoru. Ozdravilo je 338 osoba, pa je sada u županiji 3312 oboljelih od covida-19.

Stižu podaci županijskih stožera o brojkama u posljednja 24 sata:

● U Koprivničko-križevačkoj županiji 33 novooboljela
● U Sisačko-moslavačkoj županiji 48 novozaraženih, znatan porast
● U Vukovarsko-srijemskoj županiji 86 novozaraženih
● U Šibensko-kninskoj županiji 146 novooboljelih
● Devet novozaraženih u Istarskoj županiji
● Novih 379 slučajeva zaraze koronavirusom u PGŽ
● S područja Ličko-senjske županije 34 su novooboljele osobe od COVID-19
● U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena 44 nova slučaja zaraze

U Hrvatskoj su u petak zabilježena 2362 nova slučaja zaraze koronavirusom. Pozitivno je bilo malo više od 27 posto testiranih, a novozaraženih je ovaj tjedan 42 posto više nego prošli. Preminulo je još 29 oboljelih. U bolnicama se liječe 1464 pacijenta, na respiratoru ih je 153. Zbog rasta broja zaraženih, povećavaju se kapaciteti bolničkih COVID odjela.

U KBC-u Splitu sve je veći broj bolesnika, a ti bolesnici s najtežim oblicima bolesti su mlađe životne dobi nego što je to bilo prije, sve više ih je na respiratoru, upozorio je ravnatelj te bolnice Julije Meštrović.

– Svaka obitelj koja ima pojedinog člana zaraženog postaje žarište i isto tako imamo nekakva druženja mladosti, međusobna druženja – čak ne u velikim grupama, ali i iz tih grupa širi se epidemija, upozorila je Željka Karin, ravnateljica NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

Stožer civilne zaštite građane poziva da u ove blagdanske dane poštuju mjere – i na privatnim okupljanjima i na vjerskim obredima. Ministar Davor Božinović u petak je rekao da ni najmanje ne isključuju mogućnost pooštravanja mjera na nacionalnoj razini.

– Ali mislimo da prostor u kojem odgovornijim ponašanjem i prihvaćanjem situacije kakva je, da je virus tu, da su tu nove varijante, da možda ono što smo mislili da je dovoljno za našu zaštitu sve ovo vrijeme, dok je bio samo onaj prvi soj virusa, danas možda i nije dovoljno, rekao je.(hrt)

Posljednje objavljeno

Pazite što kupujete: trgovine pune jabuka iz Srbije i Makedonije, lažno deklariranih kao domaće!

OgPortal

Umro je Ramsey Clark, bivši američki ministar pravosuđa koji je bio pravni savjetnik Miloševiću

OgPortal

Vodstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture oduševljeno projektom na Poredicama

OgPortal

Pohane polpete od brokule

OG Portal

Korona party usred Zagreba: ‘Mladež se zabavlja. Sramotno’

OgPortal

Francuska će produžiti razmak između prve i druge doze mRNA cjepiva

OgPortal