Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Bivši francuski ministar Bernard Tapie napadnut tijekom pljačke

Bernarda Tapie

Bivšeg francuskog ministra i bivšeg vlasnika Adidasa, skandalima opterećenog Bernarda Tapieja i njegovu suprugu napali su lopovi tijekom pljačke njihova doma blizu Pariza, objavila je policija.

Tapie i supruga spavali su kada su četiri muškarca provalila u kuću u Combs-la-Villeu blizu Pariza oko ponoći, nakon čega su ih pretukli i zavezali električnim kabelima.

Dominique Tapie se uspjela osloboditi i iz susjedove je kuće nazvala policiju. Ima blage ozljede od nekoliko udaraca u lice i prevezena je u bolnicu na pregled.

Očekuje se da će uskoro biti puštena.

  • Sedamdesetosmogodišnjeg Bernarda pljačkaši su udarili palicom u glavu, ali je odbio medicinsku pomoć – izjavila je tužiteljica Beatrice Angelelli.
  • Lopovi su ukrali dva sata, od kojih je jedan Rolex, naušnice, narukvice i prsten – kazao je za AFP izvor blizak istrazi.

Tapie, kratkotrajni ministar 1992. u vladi socijalista Francoisa Mitteranda, koji je izgradio sportsko i medijsko poslovno carstvo, imao je više problema s pravosudnim sustavom. Bogatstvo je stekao preuzimajući propale tvrtke navodno sumnjivim metodama. Često se razmetao svojim bogatstvom pa je tako kupio jahtu od 72 metra i nogometni klub Olimpique Marseille koji je osvojio naslov francuskih prvaka dok mu je on bio vlasnik.

Tapiea se sumnjičilo i za navodno namještanje utakmica u prvoj francuskoj nogometnoj ligi. (hrt.hr)

Posljednje objavljeno

Nijemcima ispod 60 godina nakon AstraZenece druga doza drugog cjepiva

OgPortal

Uoči izbora prigodno i Karlovačka županija krenula u promociju županice – HDZ-ove kandidatkinje: Obavještavamo javnost o radu, radili smo to i prije

OgPortal

Započeli su radovi sanacije odlagališta otpada „Sodol“

OgPortal

Okrutni maloljetnici napali beskućnika i sve snimili: ‘Bilo ih je 7, nisam mogao protiv njih’

OgPortal

Hitni sastanci u EMA-i nakon odgode isporuke cjepiva Johnson&Johnsona, oglasio se i HZJZ

OgPortal

Poziv za predaju ponuda predavača u programima obrazovanja odraslih

OgPortal