Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

U Kanadi više od milijun oboljelih od Covida-19

Korona ist

Kanada je prešla prag od milijun oboljelih od Covida-19 u trenutku dok se zemlja bori s trećim valom epidemije i dio pokrajina morao je pojačati mjere ograničenja u borbi protiv koronavirusa.
S 2000 novih slučajava oboljelih od koronavirusne bolesti, koliko ih je sinoć objavila Britanska Kolumbija, Kanada je premašila broj od milijun oboljelih od početak epidemije. U zemlji je do sada umrlo više od 23 000 ljudi.

Kanada se bori s trećim valom epidemije potaknutim širenjem novih varijanti koronavirusa koje su zaraznije. Dvije najmnogoljudnije pokrajine Ontario i Quebec za uskrsne blagdane pojačale su mjere ograničenja.

Ontario, u kojemu je više od trećine novooboljelih Kanađana, mjere je uveo na najmanje četiri tjedna. Zatvoreni su sportski objekti i frizeri, a ostalima je kapacitet ograničen na 25 posto, osim onih koji pružaju nužne usluge pa im je dozovoljeno kapacitete povećati do 50 posto. Škole ostaju otvorene i stanovnicima nije zabranjen izlazak iz kuća.

Druga najpogođenija pokrajina Quebec postrožila je mjere, a policijski sat uveden u siječnju ostaje na snazi. Kampanja cijepljenja sporo se odvija zbog zastoja u pošiljkama Pfizer-BioNTecha i Moderne iz Europe. Uz to uvedena su dobna ograničenja na davanje cjepiva AstraZenece iz sigurnosnih razloga.

Do sada je tek 14,6 posto stanovništva primilo najmanje jednu dozu. (hrt.hr)

Posljednje objavljeno

Započeli su radovi sanacije odlagališta otpada „Sodol“

OgPortal

Okrutni maloljetnici napali beskućnika i sve snimili: ‘Bilo ih je 7, nisam mogao protiv njih’

OgPortal

Hitni sastanci u EMA-i nakon odgode isporuke cjepiva Johnson&Johnsona, oglasio se i HZJZ

OgPortal

Poziv za predaju ponuda predavača u programima obrazovanja odraslih

OgPortal

Ogulinka Milana Kalmar jedina je certificirana postpartum doula na središnjem području Hrvatske

OgPortal

Milanović se sastao s braniteljima: ‘Pitanje nestalih mora se riješiti prije ulaska Srbije u EU‘

OgPortal